Expreszo

Hét tijdschrift, dé online community, dé belangenvereniging voor lesbo-, homo-, bi- en transjongeren.

Europarlementariër wekt woede met vragen over ILGA

25 januari 2012, Tom Haines

Een Europarlementariër van de Britse partij UK Independence Party, Godfrey Bloom, heeft met vragen in het parlement de financiering van ILGA in twijfel getrokken. ILGA is de organisatie van het Europees Parlement die zich inzet voor gelijke rechten voor LHBT’ers.

Bloom suggereert in zijn vragen aan de Europese Commissie dat ILGA zich niet voor gelijke LHBT-rechten kan inzetten, als de organisatie geld ontvangt van Europa. Hij wil daarom dat er helemaal geen financiering meer gaat naar het bestrijden van homo- en transfobie. Zijn vragen zouden gebaseerd zijn op een zeer conservatieve blog.

Eén van de co-voorzitters van ILGA reageert verbolgen. “Na het onderuit halen van een collega vanwege haar geaardheid en het maken van nazi-opmerkingen richting parlementsvoorzitter Martin Schulz, begint Bloom nu LHBT-organisaties lastig te vallen. Hij is een waar rolmodel voor pestkoppen in heel Europa,” zegt Ulrike Lunacek. Ze doelt daar op Bloom’s opmerkingen richting openlijk lesbisch parlementslid Nikki Sinclaire. Hij zou haar onder andere “queer” hebben genoemd.

Bron: ILGA

Comments

comments

0 reacties op Europarlementariër wekt woede met vragen over ILGA

Comments are closed.

Nu te koop!
Cover 0214
Expreszo Account
Facebook & Twitter
facebook twitter
Stem nu!

Ga jij op 7 februari naar het Vlammend Protest bij het Homomonument?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Over Expreszo

De vereniging Expreszo is een niet gesubsidieerde vrijwilligersorganisatie van, voor en door lesbo-, homo- biseksuele en trans-jongeren, opgericht in 1988.

© Stichting Hoezo / Vereniging Expreszo 1998 - 2012.