Expreszo

Hét tijdschrift, dé online community, dé belangenvereniging voor lesbo-, homo-, bi- en transjongeren.

Frankrijk stelt in 2013 huwelijk open

29 juni 2012, Tom Haines

Vanaf volgend jaar zal het in Frankrijk mogelijk zijn voor stellen van hetzelfde geslacht om met elkaar in het huwelijk te treden. Dit was één van de verkiezingsbeloftes van de nieuwe Franse president Hollande, maar hij had nog geen definitieve tijdsplanning bekend gemaakt. Nu heeft een onderminister voor familiezaken aangekondigd dat het per volgend jaar geregeld zal zijn.

“Binnen een jaar zullen mensen van hetzelfde geslacht elkaar kunnen trouwen en samen kinderen kunnen adopteren,” zei onderminister Dominique Bertinotti tegen de krant Le Parisien. “Ze zullen dezelfde rechten en plichten hebben als elk ander getrouwd stel.” Onder de vorige regering was het sluiten van huwelijken tussen twee mannen of twee vrouwen nog verboden.

Opiniepeilingen laten zien dat een meerderheid van de bevolking inmiddels achter het openstellen van het huwelijk staat en ook is er voldoende steun voor gelijke adoptierechten. In 2006 was 60 procent van de bevolking nog tegenstander van het ‘homohuwelijk’. Zodra de nieuwe regelgeving ingaat, is Frankrijk de zevende EU-lidstaat met volledige huwelijksgelijkheid.

Bron: France24

Comments

comments

0 reacties op Frankrijk stelt in 2013 huwelijk open

Comments are closed.

Nu te koop!
Cover 0214
Expreszo Account
Facebook & Twitter
facebook twitter
Stem nu!

Ga jij op 7 februari naar het Vlammend Protest bij het Homomonument?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Over Expreszo

De vereniging Expreszo is een niet gesubsidieerde vrijwilligersorganisatie van, voor en door lesbo-, homo- biseksuele en trans-jongeren, opgericht in 1988.

© Stichting Hoezo / Vereniging Expreszo 1998 - 2012.