Expreszo

Hét tijdschrift, dé online community, dé belangenvereniging voor lesbo-, homo-, bi- en transjongeren.

Homo- en biseksuele jongeren veel vaker op datingsites

14 februari 2012, Redactie

75 procent van de homoseksuele en lesbische jongeren schaamt zich niet voor het opdoen van een relatie via internet. Bij biseksuelen is dit 65 procent. Ook bij heteroseksuele jongeren is dit meer dan de helft: 55 procent.

Dat blijkt uit een onderzoek van het 1V Jongerenpanel. 33 procent van de homoseksuele, lesbische en biseksuele jongeren heeft wel eens gebruik gemaakt van internetdating, bij heteroseksuelen 10 procent.

Ook hebben homoseksuele, lesbische en biseksuele jongeren vaker dan heteroseksuele jongeren seks op de eerste date. 27 om 12 procent. 66 procent van alle jongeren heeft er geen problemen mee om te zoenen tijdens die eerste kennismaking.

Valentijnsdag

Het onderzoek werd uitgevoerd in het kader van Valentijnsdag. Het blijkt dat toch 26 procent van de jongeren iemand gaat verrassen. 23 procent verwacht zelf ook een roos, bloem of ander cadeautje. Bijna 2.000 jongeren van 12 tot en met 24 jaar hebben de enquête van het Jongerenpanel ingevuld. 44% van hen vindt Valentijnsdag eigenlijk maar een “vervelende populariteitswedstrijd”.

Bron: 1V Jongerenpanel

Comments

comments

0 reacties op Homo- en biseksuele jongeren veel vaker op datingsites

Comments are closed.

Nu te koop!
Cover 0214
Expreszo Account
Facebook & Twitter
facebook twitter
Stem nu!

Ga jij op 7 februari naar het Vlammend Protest bij het Homomonument?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Over Expreszo

De vereniging Expreszo is een niet gesubsidieerde vrijwilligersorganisatie van, voor en door lesbo-, homo- biseksuele en trans-jongeren, opgericht in 1988.

© Stichting Hoezo / Vereniging Expreszo 1998 - 2012.