Oh nee! We zijn aangeklaagd!

Slecht nieuws: we zijn aangeklaagd! En jij waarschijnlijk ook. Een vrouw uit de Amerikaanse staat Nebraska heeft namelijk bij haar lokale rechtbank een klacht ingediend tegen alle homo’s ter wereld. De vrouw, Sylvia Ann Driskell, uit het stadje Auburn, noemt zichzelf ‘de ambassadeur van de klagers, God en zijn zoon Jezus Christus’.

[credit]CC – masterdesigner[/credit]

Bij de rechtbank leverde de 66-jarige Driskell een aanklacht in, bestaande uit zeven pagina’s met handgeschreven argumenten voor de veroordeling van alle homoseksuelen. Ze citeert overigens geen wetten, maar haalt wel veelvuldig de bijbel aan. Ze schrijft onder meer dat homo’s zelf heus wel beseffen dat zij zondaars zijn. ‘Waarom zouden ze zich anders in de kast verstoppen?’

Driskell schetst in haar aanklacht ook een fijn toekomstbeeld. “De manier om ieder land of iedere staat te vernietigen, is zijn moreel te vernietigen. Kijk maar wat er gebeurd is in Sodom en Gomorrah, twee steden die, vanwege hetzelfde immorele gedrag als nu aanwezig is in ons land, onze staten en onze steden, door God zijn vernietigd.”

De staat Nebraska is niet bijzonder homovriendelijk: hoewel het motto van de staat ‘Equality before the law‘ is, is het merendeel van de bevolking geen voorstander van een opengesteld huwelijk voor paren van gelijk geslacht. Toch heeft de aanklacht van Driskell weinig kans van slagen. Maar mochten alle homo’s ter wereld straks voor de Nebraskaanse rechter moeten verschijnen, dan is er in de behoorlijk uitgestrekte staat in elk geval genoeg ruimte voor een flink feestje. Een paar sexy cowboys erbij en het wordt zowaar nog gezellig!

Over de auteur(s)

Wouter van Dijke

Wouter van Dijke

Schrijf mee

Wil jij helpen met het creëren van leuke content voor en door LHBT+? Bekijk hieronder onze vacatures.

Voorbinddiscours

Gastredacteur Laurie schrijft over het imago van de voorbinddildo nu en hoe dat door de eeuwen heen is veranderd.

Column

Hete Thee Met Rocher: We worden gebruikt

In de rubriek ‘Hete Thee Met Rocher’ bespreekt hoofdredacteur Rocher elke maand een ander onderwerp. Deze maand schrijft hij over hoe de LHBT+-gemeenschap gebruikt wordt voor agenda’s die allesbehalve henzelf betreft.

Lees verder »