11 Expreszo-datingtips waar iedereen wat aan heeft

Er kan bijna weer gedate worden!

Community

Redactie
19 November 2017, 21:41

Nog even en dan is het zo ver: de Expreszo-dating gaat weer online.
Expreszo-dating is dé plek om met andere jongeren in contact te komen. Gewoon om te chatten of misschien zelfs om een keer echt af te spreken. Voor je het weet, houd je er een spannende date of leuke relatie aan over.

Helaas weet je bij online daten nooit wie je precies tegenover je hebt. Zowel degenen die Zootjes (oproepjes) plaatsen, als de mensen die op jouw advertentie reageren, kunnen zich anders voordoen dan ze zijn. Zo kan die leuke blonde jongen van 16 zomaar een oude grijze vent zijn, en is die leuke Utrechtse studente van 23 misschien wel iemand van 12 die je in de maling probeert te nemen. Laat je hierdoor echter niet afschrikken. Zolang je nog achter je computer zit en je gezond verstand blijft gebruiken, ben je veilig.

En online daten is ook gewoon leuk. Om het voor jou zo leuk mogelijk te maken en te houden, hebben we hieronder 11 tips op een rijtje gezet die je kan doorlezen voordat de Expreszo-dating online gaat.

 1.  Volg je intuïtie

De allereerste tip is gelijk de belangrijkste: denk na en volg je intuïtie. Als je
het gevoel hebt dat iets niet goed zit of je iets niet helemaal vertrouwt, verbreek dan het contact.

 1. Speel hard-to-get (wat betreft je gegevens)

Ga zorgvuldig om met je eigen gegevens en geef dus nooit direct jouw telefoonnummer, adres, et cetera. Vergeet ook niet dat je al gemakkelijk op te zoeken bent op het moment dat iemand jouw naam en woonplaats weet. Het is daarom ook verstandig om geen gebruikersnaam te gebruiken met daarin je volledige naam en bij het invullen van je woonplaats niet te specifiek te zijn.

 1. You’re in control

Laat je nergens toe dwingen door degene waar je contact mee hebt. Spreek bijvoorbeeld niet af als je daar zelf niet achter staat. Online ben je veilig en heb je zelf de controle. Als je ergens geen behoefte aan hebt, zeg je dat of kun je in het ergste geval gewoon niks meer terugsturen.

 1. Chat, chat, chat

Praat in eerste instantie veel met je datingcontact. Stel vragen en kijk of de antwoorden kloppen met antwoorden die hij/zij eerder gegeven heeft. Wanneer iemand niet consistent antwoordt of vragen ontwijkt, is dat geen goed teken.

 1. Laat je niet oplichten

Geef nooit je bankrekeningnummer, creditcardnummer en dergelijke door.
Expreszo Dating is een gratis dienst; iedereen die je geld probeert af te troggelen is een oplichter. Het is ook niet toegestaan om dingen aan te bieden als escortdiensten.

 1. Pas op voor wannabe’s

Wanneer iemand beweert dat hij/zij voor Expreszo werkt, moet je dit altijd controleren. Berichten vanuit Expreszo worden gestuurd met e-mailadressen die eindigen op @expreszo.nl of @expreszo.be. Bij twijfel kun je altijd een e-mail naar dating@expreszo.nl sturen.

 1. Vraag foto’s

Vraag voordat je afspreekt naar foto’s of nog beter: vraag of je hem/haar op een webcam kunt zien. Zo weet je in ieder geval hoe degene met wie je afgesproken hebt, eruit ziet. Als hij/zij tijdens de echte (offline) date een ander persoon blijkt te zijn, breek dan het afspraakje af.

 1. Ontmoet elkaar in het openbaar

Nu we het toch over echt afspreken hebben: ontmoet elkaar altijd op een openbare plaats waar veel mensen zijn. Nodig niemand bij jou thuis uit en ga ook niet gelijk bij mensen op bezoek.

 1. Zorg dat je niet strandt

Ga met de auto of fiets of, als je met het openbaar vervoer reist, weet wanneer de laatste tram, trein of bus gaat. Zo voorkom je dat je onvrijwillig ergens strandt. Laat bovendien altijd aan iemand weten waar je bent en met wie je afgesproken hebt.

 1. Wees bereikbaar

Misschien een overbodige tip aangezien iedereen de hele dag aan z’n smartphone vastgelijmd zit, maar neem je (opgeladen) telefoon mee en zorg ervoor dat mensen weten waar je bent. Een sms’je is vanaf de wc immers zo gestuurd. Zo weten je vrienden of je in goede handen bent. Bevalt de date niet, dan is het afgelopen wanneer jij dat wilt. Spreek ook niet af wanneer je daar eigenlijk geen zin in hebt.

 1. Doe het veilig

De seksdaters onder ons doen het natuurlijk altijd veilig. Je kunt je vast een leukere souvenir voorstellen dan een soa. Ook hier geldt: spreek pas af wanneer je iemand volledig vertrouwt en laat je niet dwingen tot dingen die je niet wilt doen. Zelfs al ben je op zoek naar een seksdate, een ‘gewone’ date om even af te tasten (figuurlijk dus) kan ook geen kwaad.We hopen dat jullie door onze tips op de risico’s van online date zijn gewezen. Hoewel elke date natuurlijk op eigen risico is, kun je bij nare ervaringen of reacties altijd contact met ons opnemen via dating@expreszo.nl. Zo kunnen wij proberen om te voorkomen dat er na jou nog meer mensen met een vervelend persoon in aanraking komen.
Naast klachten vinden we het natuurlijk ook altijd leuk om over dates te horen die wel goed zijn afgelopen.

En last but not least, have fun!

Tot de 15de van december.

Door Redactie

Expreszo is hét online magazine, dé online community en dé belangenvereniging voor lesbo-, homo-, bi- en transjongeren. En daarnaast ook gewoon heel erg leuk.

Meer van Redactie »