50 doden bij schietpartij in gayclub Orlando

Nieuws

Peter
12 June 2016, 14:55

Een mogelijke terrorist heeft vannacht mensen gegijzeld in de gayclub Pulse in Orlando, Florida. Bij deze gijzeling heeft hij geschoten en zijn er 50 mensen om het leven gekomen en ten minste 53 mensen naar het ziekenhuis gebracht. De bar zat vannacht helemaal vol.

Om 2:02 uur lokale tijd (8:02 uur Nederlandse tijd) begon de tragedie met een vuurgevecht tussen de schutter en de politie, net buiten de nachtclub Pulse. Er ontstond een gijzelingssituatie binnenin de club Pulse. Na drie uur gijzeling werden om 5 uur lokale tijd de gegijzelden, dat waren er ongeveer 30, bevrijd door een speciale eenheid van de politie.

Een bezoeker van Pulse die avond, Christopher Hansen, vertelde aan CNN dat hij tussen de 20 en 30 schoten heeft gehoord. De nachtclub Pulse heeft ‘s nachts op haar Facebookpagina gezet dat iedereen die in de club was zo snel mogelijk weg moest gaan en moest gaan rennen.

Tijdens een persconferentie zei een woordvoerder van de FBI dat de schutter waarschijnlijk extremistische ideeën heeft en dat de FBI alle opties open houdt. De schutter was goed voorbereid voor zijn aanslag, dus het is mogelijk dat hij hulp heeft gehad.

Gisteren was er in Orlando nog een andere schietpartij, toen werd Christina Grimmie, bekend van The Voice van Amerika doodgeschoten. Het is niet duidelijk of er een verband is.

Door Peter

Peter is een echte twijfelaar en daarom studeert hij bestuurskunde. Hij wordt door velen gezien als eigenwijs, maar zelf heeft hij daar zijn twijfels over.

Meer van Peter »

Melding: Inloggen op jouw persoonlijke Expreszo-account werkt weer!