400.000 Italianen tegen homohuwelijk

Tim Grafft / MOTT

Nieuws

Roel Janssen
21 June 2015, 14:50

400.000 mensen zijn zaterdagmiddag in Rome de straat opgegaan om te demonstreren tegen het homohuwelijk. Volgens de Britse krant breitbart.com kwamen de demonstranten uit heel Italië en andere Europese landen. 

Het protest werd georganiseerd omdat de Italiaanse regering van plan is het geregistreerd partnerschap voor holebi’s eind dit jaar in te voeren. Een rechtse partij heeft volgens de NOS tientallen amendementen ingediend om dat proces te vertragen.

Borden met ‘The family will save the world’ en ‘Let’s defend our children’ werden zaterdagmiddag hooggehouden. Een 41-jarige dokter vertelt aan de Britse krant Breitbart: “In de scholen van mijn kinderen praten ze over families met twee vaders of twee moeders zonder te vragen of ouders dat goed vinden. Het is gevaarlijk en slecht.”

59% tegen homohuwelijk
In januari deed het Italiaanse onderzoeksbureau ANSA onderzoek naar meningen over het homohuwelijk. Uit dat onderzoek bleek dat maar liefst 59% van de Italianen tegen het homohuwelijk is. Daarentegen vond 64% wel dat het geregistreerd partnerschap voor holebi’s moest worden ingevoerd.

Door Roel Janssen

Roel is geobsedeerd door schoenen en vrolijke popmuziek. Hij is uit een heel klein dorpje naar de stad getrokken om daar journalistiek te studeren. Hij is een magneet voor gênante situaties. Dat is niet zo leuk, maar levert wel veel stof op voor zijn artikelen bij Expreszo.

Meer van Roel »