Armani: ‘Homo’s moeten zich niet gay kleden’

Nieuws

Roel Janssen
24 April 2015, 19:39

Het is nog maar een maandje geleden dat modeduo Dolce & Gabanna in het nieuws kwam om gevoelige uitspraken over IVF en homoseksualiteit. Nu ligt collega-ontwerper Giorgio Armani onder vuur. Tegen de Britse krant The Sunday Times heeft de Italiaanse ontwerper gezegd dat homoseksuele mannen zich vooral niet te ‘gay’ moeten kleden. “Als homoseksualiteit extreem tentoon wordt gesteld, om te laten zien dat iemand homoseksueel is, kan ik me daar niet in vinden.”

De homoseksuele ontwerper Armani kreeg op sociale media veel kritiek over zich heen door zijn uitspraken. Waar bij Dolce & Gabanna een #boycottdolcegabanna in het leven werd geroepen, is dat dit keer niet het geval. Kritische berichten werden wel de wereld ingestuurd.

De beroemde fashionblogger én ex-jurylid van American’s Next Top Model Bryanboy besloot op onderzoek uit te gaan. Hij kwam tot een hilarische conclusie. Giorgio Armani heeft tot nu toch niet gereageerd op de ophef rondom zijn uitspraken.

Door Roel Janssen

Roel is geobsedeerd door schoenen en vrolijke popmuziek. Hij is uit een heel klein dorpje naar de stad getrokken om daar journalistiek te studeren. Hij is een magneet voor gênante situaties. Dat is niet zo leuk, maar levert wel veel stof op voor zijn artikelen bij Expreszo.

Meer van Roel »