Colombia krijgt opengesteld huwelijk!

Nieuws

Peter
8 April 2016, 19:52

Hoera! In Colombia, een conservatief katholiek land in Zuid-Amerika, is het huwelijk opengesteld. Dit gebeurde door een uitspraak van het hooggerechtshof. Colombia is hiermee het 20e land in de wereld waar het huwelijk mogelijk is voor paren van gelijk geslacht.  

Het hooggerechtshof had in 2011 al besloten dat niet-heteroseksuele koppels dezelfde rechten zouden moeten hebben als heteroseksuele koppels, waaronder de mogelijkheid om te kunnen trouwen. De regering kreeg tot Juli 2013 de tijd om de wet te veranderen, anders zou iedereen – ongeacht seksuele geaardheid – automatisch dezelfde rechten krijgen. 

Omdat de wet niet veranderd werd, begonnen regionale rechters de huwelijken goed te keuren. Het eerste huwelijk tussen twee personen van het gelijke geslacht was al op 24 Juli 2013 in Colombia. Alleen was de overheid het hier niet mee eens. Daarom vroeg de inspecteur-generaal van Colombia vorig jaar om alle gesloten huwelijken tussen personen van gelijk geslacht ongeldig te verklaren.

Maar deze week heeft het hooggerechtshof besloten dat alle gesloten huwelijken geldig zijn en dat er nieuwe huwelijken mogen worden gesloten. Een overwinning voor LHBT’ers in Colombia!

Door Peter

Peter is een echte twijfelaar en daarom studeert hij bestuurskunde. Hij wordt door velen gezien als eigenwijs, maar zelf heeft hij daar zijn twijfels over.

Meer van Peter »

Melding: Inloggen op jouw persoonlijke Expreszo-account werkt weer!