Dating FAQ

Account aanmaken en inloggen

Waarom moet ik allerlei gegevens invullen wanneer ik een account aanmaak? 
De gegevens die je bij het aanmaken van een profiel invult, worden weergegeven bij je advertentie. Zo weet iedereen gelijk wie en wat je bent, dat is wel zo eerlijk. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je deze gegevens naar waarheid invult. Doe je dit niet, dan kunnen wij jouw account blokkeren.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten! 
Je kunt een nieuw wachtwoord aanvragen door in het loginscherm op Wachtwoord Vergeten te klikken en je e-mailadres in te vullen.

Wij zijn een koppel of groep. Welke leeftijd moeten we opgeven? 
Als koppel of groep dien je de leeftijd van de oudste persoon op te geven. Bovendien mag je, als koppel of groep bestaand uit zowel mannen als vrouwen, uitsluitend Zootjes plaatsen in de rubriek Mens zoekt Mens.

Als ik een Zootje wil plaatsen, krijg ik de mededeling dat mijn account geblokkeerd is! 
Dit betekent waarschijnlijk dat jouw account geblokkeerd is wegens misbruik. Wij voeren in de dating een zerotolerancebeleid en zullen jouw account daarom, bij herhaaldelijke overtredingen, permanent blokkeren.
Mocht je zeker weten dat jouw account onterecht geblokkeerd is, dan kun je contact met ons opnemen.

 

Advertenties Plaatsen

Waarom kan ik alleen Zootjes plaatsen in de categorieën van mijn eigen geslacht?
Onze site richt zich op homo- en biseksuele jongeren, waarbij we ons richten op contact tussen mensen van hetzelfde geslacht. Om die reden is de dating bestemd voor man/man- en vrouw/vrouw-contact. Om de mensen tegemoet te komen die behoefte hebben aan man/vrouw-contact, is er de rubriek Mens zoekt Mens. Verder mag iedereen Zootjes in Gespot plaatsen. Onthoud wel dat deze rubriek uitsluitend voor gespotadvertenties is.

Ik kan geen Zootjes meer plaatsen!
Zoals vastgesteld in de disclaimer, wordt iedereen ouder dan 29 jaar de toegang tot de dating ontzegd. Onder het kopje Leeftijdsgrenzen kun je hier meer informatie over vinden.


Waarom moet een Zootje tussen de 100 en 600 tekens bevatten? 

De bovengrens aan tekens is er om te voorkomen dat er Zootjes geplaatst worden die meer weg hebben van een opstel dan van een contactadvertentie. De ondergrens moet voorkomen dat er Zootjes geplaatst worden met slechts één zin. Ook die Zootjes komen qua stijl namelijk niet overeen met een contactadvertentie.

Kan ik mijn Zootje verwijderen?
Het is mogelijk je Zootje eigenhandig te verwijderen. Wanneer je ingelogd bent verschijnt er een rode “verwijderen” knop onder ieder Zootje op jouw naam. Je kan oude Zootjes bekijken (en dus verwijderen) door naar de pagina “Mijn Zootjes” te gaan in de zijbalk. Zootjes ouder dan 15 dagen worden automatisch niet meer getoond aan andere gebruikers, maar je kan ze nog wel bekijken op de “Mijn Zootjes” pagina.

Kan ik mijn Zootje bewerken?
Het is mogelijk je Zootje te bewerken. Wanneer je ingelogd bent verschijnt er een “bewerken” knop onder ieder Zootje op jouw naam. Je kan oude Zootjes bekijken (en dus bewerken) door naar de pagina “Mijn Zootjes” te gaan in de zijbalk.

Kan ik mijn datingaccount zelf verwijderen?
Nee. Als je je account wilt laten opheffen kan je contact met ons opnemen.

 

Reacties

Hoe ontvang ik reacties op mijn Zootje?
De reacties op jouw Zootje worden verstuurd via het berichtensysteem van de Expreszo-website. Wanneer je een reactie krijgt, verschijnt er een oranje pop-up rechtsonderin je scherm, waar je ook bent op de Expreszo-website. Op het moment dat iemand jou een bericht verstuurd, wordt je gebruikersnaam en profielfoto in de bericht-verstuur-interface getoond.

Ik krijg ongewenste reacties!
Wanneer je een reactie ontvangt die totaal niet door de beugel kan, kan je van deze reactie een screenshot maken en deze doorsturen naar staf@expreszo.nl. Wij kunnen deze gebruiker hier dan voor waarschuwen of zijn account blokkeren.

 

Leeftijdsgrenzen

Heeft Expreszo Dating een leeftijdsgrens?
Ja. Om een Zootje te kunnen plaatsen, moet je minimaal 14 jaar en maximaal 29 jaar oud zijn. Bij de seksdating hanteren we een minimumleeftijd van 16 jaar.

Waarom zijn de leeftijdsgrenzen zo ruim?
Expreszo heeft als doelgroep jongeren, een leeftijdscategorie die niet gemakkelijk te definiëren is. Als we een maximumleeftijd van 25 jaar zouden nemen (net als het CBS), zouden we een groot deel van onze gebruikers buitensluiten. Om deze mensen toch enigszins tegemoet te komen en omdat we onze doelgroep niet uit het oog willen verliezen, hebben we gekozen voor een maximumleeftijd van 29 jaar. Alle leeftijdsgrenzen zijn absoluut. Ben je te oud of te jong? Dan kunnen wij niets voor jou betekenen.

Ik vind het onterecht dat ‘ouderen’ van de dating worden uitgesloten!
Deze verontwaardiging is begrijpelijk, zeker wanneer je jaren met plezier van de dating gebruik gemaakt hebt. Onze doelgroep bestaat echter uit jongeren; om te voorkomen dat zij op een dating met een veel hogere gemiddelde leeftijd terechtkomen, moeten we daarom ergens een grens trekken.

 

Privacy en veiligheid

Wat gebeurt er met mijn persoonlijke gegevens?
De persoonlijke gegevens die je invult op je datingaccount worden lokaal op de server van expreszo.nl opgeslagen. Wachtwoorden worden gecodeerd opgeslagen in de database. Accountinformatie die door gebruikers van expreszo.nl wordt verstrekt, wordt nooit doorgegeven aan derden, tenzij autoriteiten zoals justitie dit van ons eisen.

Welke persoonlijke informatie van mij is zichtbaar op de site?
Zolang je geen Zootje plaatst, is er geen persoonlijke informatie zichtbaar. Op het moment dat je een Zootje hebt geplaatst, zien reguliere gebruikers je leeftijd (niet je geboortedatum), waar je vandaan komt, je geaardheid en je geslacht. Ook kunnen gebruikers je een reactie sturen en hierbij woedt je gebruikersnaam en profielfoto getoond. Uit veiligheidsoverwegingen zien moderators wat extra informatie die reguliere gebruikers niet zien, zoals het e-mailadres van het account. Tevens kunnen moderators de status van het account en gegevens van het account bekijken en wijzigen. Dit betreft ondermeer plaatingsblokkades en de geboortedatum.
Moderators behandelen (zoals hun contract hun voorschrijft) persoonlijke informatie van gebruikers vertrouwelijk.

Wat gebeurt er met mijn gegevens als ik reageer op een Zootje?
Het berichtensysteem van de website staat los van het Zootjes-systeem. Het praktische gevolg hiervan is dat moderatoren onmogelijk naar de tekst van reacties kunnen kijken: deze zijn enkel zichtbaar voor de reageerder en de ontvanger. Wanneer je reageert op een Zootje ontvangt de maker van het Zootje dit bericht in zijn eigen inbox op de website. Hierbij wordt je gebruikersnaam en profielfoto ook getoond.

 

Contact

Ik heb een vraag/klacht/opmerking
Wanneer je een vraag, klacht, suggestie of opmerking hebt, kun je via staf@expreszo.nl contact met ons opnemen. We horen graag van je.
Expreszo Dating werkt met vrijwilligers. Geef ons daarom enkele dagen de tijd om op een e-mail te reageren. Onthoud bovendien dat je met een nette e-mail veel meer bereikt.