Deze docu laat zien hoe het is om bicultureel en queer te zijn in Nederland

Community

Redactie
3 August 2017, 07:51

Eindelijk is er in Nederland meer aandacht voor een groep die al decennia onderbelicht is: biculturele LHBTQIAP+ mensen. Documentairemaakster Clarice Gargard bracht daar in najaar 2016 verandering in met haar nieuwe film Je moet wel in jezelf geloven. Hierin spreken Surinaams-Nederlandse en Marokkaans-Nederlandse mensen over hoe hun culturen impact hebben op hun geaardheid. De korte film kan je hieronder bekijken.

In de documentaire spreekt Fayaaz Joemmanbaks, Moslim en homo, over een veel voorkomend verschijnsel in zijn gemeenschap: geforceerd uit de kast komen. Transvrouw Jahniella vertelt over haar proces van zelfacceptatie en de acceptatie of weerstand in haar omgeving. Je moet wel in jezelf geloven is onderdeel van het project Coming In waar COC Nederland samen met Rutgers en Movisie werkt aan de acceptatie en invulling van biculturele LHBT,

Door Redactie

Expreszo is hét online magazine, dé online community en dé belangenvereniging voor lesbo-, homo-, bi- en transjongeren. En daarnaast ook gewoon heel erg leuk.

Meer van Redactie »