Dolce & Gabanna: ‘We houden van alles’

Modeduo reageert op ophef over IVF-uitspraken

© CNN

Nieuws

Roel Janssen
22 March 2015, 16:34

Toen modeontwerpers Dolce & Gabbana afgelopen week in een Italiaans tijdschrift zeiden dat ze niet dol waren op IVF kregen ze de wereld over zich heen. Sir Elton John was woedend, er kwam een boycot, Ricky Martin snapte niets meer van de twee modeontwerpers en zelfs Madonna ging zich ermee bemoeien. De heren hebben tegen CNN eindelijk gereageerd op het voorval. 

In een verklaring liet het modeduo eerder al weten te geloven in democratie en de vrijheid van meningsuiting. “In het interview spraken we over de manier waarop wij de wereld zien, maar het was niet onze intentie om de keuzes van anderen te veroordelen. We geloven in vrijheid en liefde.” Nu doen ze er nog een schepje bovenop door aan tafel te schuiven bij CNN. “Waarom zou je Dolce & Gabbana boycotten?”, vertelt het duo, “Omdat we niet hetzelfde denken als jij? Is dat correct? Dat is niet correct. Het is 2015, doe niet zo middeleeuws.” Ook weerleggen ze hun eerdere mening over adoptie. “We zijn zelf homo. We houden van het feit dat homo’s kunnen adopteren. We houden van alles.” Check het hele interview hieronder:

Maar wat is er nou allemaal gebeurt? Op 16 maart zei Domenico Dolce tegen het Italiaanse Panorama: “Bij je geboorte heb je een vader en een moeder. Ten minste, zo hoort het, daarom ben ik geen voorstander van chemische kinderen, synthetische baby’s en baarmoeders die ‘te huur’ zijn.” Ouch. Eerder spraken ze zich ook al uit tegen het homohuwelijk. Best opmerkelijk, het tweetal is immers zelf ook homoseksueel.

Sir Elton John vond het tijd voor actie. Op Instagram plaatste hij: “Hoe durven jullie mijn twee prachtige kinderen ‘synthetisch’ te noemen? Schaam je voor je veroordelende opmerkingen over IVF… Jullie gedachten zijn niet van deze tijd, net als jullie mode. Ik zal nooit meer Dolce & Gabbana dragen. #BoycottDolceGabbana.” Daarmee was ook meteen een hashtag geboren. Ricky Martin plaatste meteen daarop op Twitter: “Jullie stemmen zijn krachtig Dolce & Gabanna. Te invloedrijk om zoveel haat te verspreiden. Word wakker, het is 2015. Heb liefde voor jezelf #BoycottDolceGabbana.” Ricky Martin en Elton John waren niet de enige die woedend waren. Ook Madonna slingerde een Instagrampost de wereld in.

Madonna geeft daarmee misschien wel de mooiste wijsheid af: denk na voordat je iets zegt.

Door Roel Janssen

Roel is geobsedeerd door schoenen en vrolijke popmuziek. Hij is uit een heel klein dorpje naar de stad getrokken om daar journalistiek te studeren. Hij is een magneet voor gênante situaties. Dat is niet zo leuk, maar levert wel veel stof op voor zijn artikelen bij Expreszo.

Meer van Roel »

Melding: Inloggen op jouw persoonlijke Expreszo-account werkt weer!