Drie mannen ‘trouwen’ in Thailand

Somchai Chueakhamlue / Cater News

Nieuws

Roel Janssen
2 March 2015, 16:20

Ze zijn de gelukkigste heren van Thailand. Joke, Bell en Art stapten samen in het huwelijksbootje. Je leest het goed. Een trio-huwelijk in een land waar twee mannen niet eens met elkaar mogen trouwen.

“Sommige mensen zijn het er misschien niet mee eens, of zijn erg verbaasd over onze beslissing”, vertelde de net getrouwde Bell aan Metro.co.uk. “Wij geloven dat er ook veel mensen zijn die onze bruiloft wel begrijpen. Liefde is tenslotte liefde.” Joke (29), Bell (21) en Art (26) zijn op Valentijnsdag ‘getrouwd’ in Uthai, Thailand.

Aangezien het homohuwelijk in Thailand verboden is zijn de heren op een alternatieve manier getrouwd. Door middel van een symbolische boeddhistische bruiloft. “Ik denk dat wij het eerste trio-huwelijk hebben in de hele wereld”, aldus de net getrouwde Bell.

Benieuwd hoe zulke trouwenkiekjes er uitzien? Check hier de beelden.

Door Roel Janssen

Roel is geobsedeerd door schoenen en vrolijke popmuziek. Hij is uit een heel klein dorpje naar de stad getrokken om daar journalistiek te studeren. Hij is een magneet voor gênante situaties. Dat is niet zo leuk, maar levert wel veel stof op voor zijn artikelen bij Expreszo.

Meer van Roel »

Melding: Inloggen op jouw persoonlijke Expreszo-account werkt weer!