The Hague Rainbow Festival zet den Haag weer op de roze kaart

Expreszo/Barbara Vollebregt

Activiteiten

Barbara Vollebregt
13 June 2016, 14:48

Den Haag gaat lekker. Na de komst van een regenboogzebrapad was er dit weekend sinds jaren weer een festival voor de Haagse LHBT-gemeenschap. Het The Hague Rainbow Festival kleurde de Grote Markt in de stad op vrijdag 10 en zaterdag 11 juni roze. Een welkome verrassing voor de Haagse gayscene die wel toe was aan een goed evenement.

De regenboog kwam weer terug in Den Haag toen vrijdag de pre-party van het festival van start ging. Met optredens van bekende dragqueens gehost door de Haagse Dee Dee Janssens werd het festival afgetrapt.

Zaterdag 11 juni was het opnieuw feest op de Grote Markt. Het podium op het plein werd niet alleen betreden door presentatrice Antje Monteiro, maar ook door artiesten als Shary An, Irma Derby en de Dutch Diana Ross en verschillende dj’s waaronder MC Divine en The G-Team. Op het plein en op andere plekken in de stad waren na het feest meerdere afterparty’s.

Het festival is een initiatief van Ben Manuputty, bekend van de homovriendelijke Manjefiek feesten. Idee van het festival is Den Haag weer op de kaart zetten voor de LHBT-gemeenschap.

Door Barbara Vollebregt

Barbara is naast redacteur bij Expreszo een freelance journalist uit Den Haag. Ze houdt van schrijven, reizen, filmen en koffie. Human interest verhalen zijn zeg maar echt haar ding.

Meer van Barbara »