Eerste transgenderburgemeester in India

Nieuws

Hjalmar Kemperman
5 January 2015, 20:51

Voor de eerste keer in de geschiedenis is in de Indiase staat Chhattisgarh een transgender verkozen tot burgemeester. Dit gebeurde in de stad Raigarh.

Kandidaat Madhu Kinnar (35) won de kandidaatsverkiezing met 4,537 stemmen en werd hiermee de allereerste transgenderburgemeester in het land. In India worden transgenders pas sinds 9 maanden wettelijk erkend en worden ze gezien als apart geslacht. ‘Mensen lieten zien dat ze mij vertrouwden. Ik zie deze overwinning als een zegen van de mensen voor mij. Ik ga mijn best doen om hun dromen waar te maken’, aldus Madhu Kinnar.

Nadat Madhu gestudeerd had probeerde zij geld te verdienen door te zingen en te dansen in treinen. Het geld dat ze hiermee verdiende gebruikte ze gedeeltelijk voor het betalen van haar campagne. ‘Ik heb maar zo’n duizend euro gebruikt voor mijn campagne. Het was vooral de publieke steun die ervoor zorgde dat ik deze stap wilde nemen. Dankzij de publieke steun heb ik gewonnen.’

 

Door Hjalmar Kemperman

Hjalmar is sinds oktober 2014 adjunct-hoofdredacteur van Expreszo. Studeert Journalistiek & Communicatie en woont sinds kort in een van de mooiste steden van Nederland. Hij schrijft alles op, omdat hij bang is wat te vergeten.

Meer van Hjalmar »

Melding: Momenteel werkt het inloggen op jouw persoonlijke Expreszo-account niet. Wij zijn hier mee bezig en hopen het z.s.m. weer opgelost te hebben. Excuus voor het ongemak.