Eindelijk, een binder-review!

Het borsten-platdrukkende hesje onder de loep

Lifestyle

Nanoah
17 May 2018, 19:51

Wat moet je toch als transman met die borsten? Nanoah weet als geen ander dat een goede binder vinden een ware kunstvorm is. Het borsten-platdrukkende hesje moet voldoen aan een aardig lijstje met harde eisen en lang niet overal vind je een binder met een compleet afgevinkt lijstje. Het nieuwe Nederlandse ALPHA shapewear heeft hier verandering in gebracht. En namens elke (potentiële) binderdrager in nood: wij zijn dankbaar.

Made to measure ***** (5/5 sterren)

Voordat je een binder koopt, moet je altijd verschillende maten weten. Op elke website staat aangegeven hoe je dit het beste kunt meten en wat voor maattabellen zij aanhouden. Het komt erg vaak voor dat je met jouw maten tussen twee maten uit de maattabel valt. Bij ALPHA is dit geen probleem, de binder wordt voor jou op maat gemaakt en past dan ook perfect. Aan- en uittrekken is nog nooit zo makkelijk geweest.

Plat, platter platst ***** (5/5 sterren)

Van alle binders die ik heb mogen proberen, afkomstig uit verschillende bedrijven, heeft deze binder zijn werk het beste gedaan. Een binder is er om je borst er zo plat mogelijk uit te laten zien en met mijn cup D is dat best een uitdaging. ALPHA heeft mij echter niet teleurgesteld. Het resultaat is indrukwekkend en verdient dan ook zonder twijfel vijf sterren.

Ademen? Easy ***** (5/5 sterren)

In sommige binders, vaak goedkopere varianten, krijg je problemen met ademhalen en/of pijn aan je ribben en rug. De hesjes zitten nu eenmaal strak, en als je dan ook nog een maat te klein hebt zul je zeker klachten gaan ervaren. Gelukkig heeft ALPHA wel gedacht aan onze gezondheid. De binder zit ontzettend comfortabel en je voelt ‘m bijna niet zitten. Je hebt alle ademruimte en na de binder een hele dag gedragen te hebben, had ik nergens last van.

(On)zichtbaar **** (4/5 sterren)

De meeste binders zijn (af en toe) zichtbaar als je een kledingstuk draagt met een gemiddelde halslijn, heel veel mensen die binders dragen storen zich hieraan. ALPHA heeft ook hier op gelet en die kledingstukken die eerst te veel binder lieten zien? Die kun je weer uit je kledingkast halen. Natuurlijk kun je het bij een te brede halslijn niet uitsluiten maar je zult er in ieder geval een stuk minder zien.

Kosten en verzendtijd **** (4/5 sterren)

Niet geheel onbelangrijk: hoe zwaar word het voor je portemonnee? Een goede binder is niet goedkoop. Wat vaak niet helpt in deze prijs zijn de verzendkosten en de eventuele invoerrechten die je moet betalen als je binder uit bijvoorbeeld de VS moet komen. Het voordeel voor de Nederlandse kopers: ALPHA is een Nederlands bedrijf, dit heeft positieve gevolgen voor de verzendkosten én natuurlijk de verzendtijd. Daarnaast vallen de invoerrechten dan ook af. Ondanks dat de binder op maat en met de hand gemaakt ging worden, had ik hem al na vier dagen binnen. Ik zelf vind de prijs-kwaliteitsverhouding prima, maar ik kan me goed voorstellen dat 55 euro voor een binder niet voor iedereen uit de lucht komt vallen. Gelukkig vallen de verzendkosten binnen Nederland wel mee: daar ben je zo’n 3 euro aan kwijt.

GC2B who? **** (4,5/5 sterren)

Zoek jij nog een nieuwe binder? Ik raad vanaf nu iedereen ALPHA shapewear aan. Speciaal voor jou op maat gemaakt, je bent nog niet eerder zo plat geweest en je kunt ook nog eens ademhalen. Wat wil je nog meer?

Door Nanoah

Nanoah is vooral Nanoah. Zichzelf. Of haarzelf. Speelt ook graag met gender en de daarbij behorende voornaamwoorden. Ze identificeert zichzelf als non-binair maar hij neemt zulke hokjes niet erg serieus. Studeren doet hen ook niet want dat vindt ze stom.

Meer van Nanoah »

Melding: Inloggen op jouw persoonlijke Expreszo-account werkt weer!