Enschede blijft zich inzetten voor LHBT-acceptatie

Nieuws

Roel Janssen
28 February 2015, 17:18

De gemeente Enschede blijft zich tot 2017 inzetten voor meer tolerantie van LHBT’ers in Twente. Organisaties en de gemeente Enschede hebben plannen gemaakt voor nieuwe LHBT-gerelateerde activiteiten.

COC Twente-Achterhoek, de gemeente Enschede, cafés, politie en de GGD zijn om een tafel gaan zitten om afspraken te maken over het LHBT-beleid in de gemeente. Het is niet nieuw dat Enschede zich inzet voor de LHBT-gemeenschap. Van 2008 tot 2014 kreeg Enschede al een jaarlijkse financiële bijdrage voor het LHBT-emancipatiebeleid.

Wat er uit die gesprekken is gekomen? Er komt meer voorlichting op scholen, in zorg en jongerenwerk komen meer deskundige, er komt een café voor transgenders en de coming out-week wordt er eentje vol met activiteiten. Twee keer per jaar gaan organisaties en inwoners van Enschede om de tafel zitten. Tijdens een Regenboogoverleg gaan zij praten over de stand van zaken.

Enschede is een van de 37 door minister Jet Bussemaker aangestelde Regenboogsteden van Nederland. Regenboogsteden proberen de sociale acceptatie van LHBT’ers te vergroten. Wethouder Patrick Welman tekende in oktober een verklaring waarmee Enschede de titel van Regenboogstad kreeg.

Door Roel Janssen

Roel is geobsedeerd door schoenen en vrolijke popmuziek. Hij is uit een heel klein dorpje naar de stad getrokken om daar journalistiek te studeren. Hij is een magneet voor gênante situaties. Dat is niet zo leuk, maar levert wel veel stof op voor zijn artikelen bij Expreszo.

Meer van Roel »