COC Limburg
Maastricht
Nederland

Regenboog Prokkel Maastricht

Op 14 juni 2017 zal de tweede Regenboog Prokkel Maastricht plaatsvinden! Een Prokkel is een activiteit waarbij mensen met en zonder verstandelijke beperking samenwerken. COC Limburg neemt het initiatief in de organisatie ervan . Dagelijks zet de belangenvereniging voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders (lhbt) zich in voor een lhbt-vriendelijk klimaat in Limburg.

COC Limburg vroeg zich af wat personen met een licht verstandelijke beperking zouden bedenken om bij te dragen aan een lhbt-vriendelijk klimaat? Een antwoord op deze vraag komt tijdens de Regenboog Prokkel Maastricht. Nu is nog onbekend hoe deze dag eruit zal zien. COC Limburg daagt namelijk iedereen uit om een originele activiteit te bedenken voor de Regenboog Prokkel Maastricht! De lhbt-organisatie denkt onder andere aan een mini Gay Pride met rolstoelen of een kraampje tijdens de Maastrichtse markt op woensdag, waarbij men vooroordelen verkoopt.

Voor wie is het bedoeld?

  • Personen met een verstandelijke beperking;
  • Begeleiders van personen met een verstandelijke beperking;
  • Creatievelingen;
  • Initiatieven wat een bijdrage kunnen leveren op deze dag;
  • Iedereen is welkom ongeacht leeftijd, achtergrond, kleur, religie of geaardheid, dus heteroseksuelen zijn van harte welkom!

Samen uitgebreid brainstormen omtrent de Regenboog Prokkel Maastricht kan tijdens de brainstormsessies:

23 maart: 12 april: 25 april:
12:00u – 15:00u 19:00u – 22:00u 19:00u – 21:00u
COC LimburgIn de Rooden Leeuw Talentino
Bogaardenstraat 43, Maastricht Bogaardenstraat 50, Maastricht Grote gracht 74, Maastricht

Dit unieke initiatief ontkracht vele vooroordelen en biedt een kans om mensen met een verstandelijke beperking op een andere manier te leren kennen. Vorig jaar nam COC Limburg met de landelijke Prokkelstage de Zilveren Mensenrechten Prokkel Prijs in ontvangst, uitgereikt door staatssecretaris Martin van Rijn.