Expreszo komt in actie voor LHBT-vluchtelingen

© Expreszo/Arthur van der Werf

Nieuws

Roel Janssen
1 March 2015, 19:01

Met heel veel trots kunnen we mededelen dat Expreszo ook dit jaar meevaart tijdens de Amsterdam Gay Pride. Samen met ASKV/Steunpunt Vluchtelingen spreekt Expreszo zich daarmee uit voor de rechten van LHBT-vluchtelingen en migranten in de hele wereld.

Seksuele minderheden zijn wereldwijd het slachtoffer van schendingen van mensenrechten. Op homoseksualiteit staat in veel landen zware straffen of zelfs de doodstraf op. Vluchten is vaak de enige optie, maar is dat wel mogelijk? Door het huidige asielbeleid eindigen sommige LHBT-vluchtelingen en migranten als zwerfjongeren op straat. Zonder status, geld, onderdak of psychosociale ondersteuning.

Tijd voor actie! In samenwerking met ASKV/Steunpunt Vluchtelingen komt Expreszo in actie voor de rechten en het welzijn van jonge LHBT-ers, vluchtelingen en migranten. Verschillende migranten en belangenorganisaties krijgen een plek op de boot en er worden debatten georganiseerd door en voor jonge migranten over seksuele diversiteit. Het kan niet zo zijn dat mensen in Nederland, allochtoon of autochtoon, het doelwit zijn van discriminatie en uitsluiting omdat het een LHBT-jongeren is.

De Gay Pride is op 1 augustus in Amsterdam.

Door Roel Janssen

Roel is geobsedeerd door schoenen en vrolijke popmuziek. Hij is uit een heel klein dorpje naar de stad getrokken om daar journalistiek te studeren. Hij is een magneet voor gênante situaties. Dat is niet zo leuk, maar levert wel veel stof op voor zijn artikelen bij Expreszo.

Meer van Roel »