Expreszo zoekt (beeld)redacteuren en columnisten

Sluit je aan bij de leukste redactie van Nederland

Community

Redactie
28 December 2017, 16:37

Ben jij het schrijftalent dat wij zoeken? Of is beeld helemaal jouw ding? Dan is Expreszo op zoek naar jou! Stuur ons voor 15 januari een mailtje en wie weet zien we je binnenkort wel terug op de redactie.

Expreszo is het online platform voor LHBTQIAP+-jongeren in Nederland. Als vrijwilliger bij Expreszo krijg je de ruimte je te ontwikkelen, je netwerk uit te breiden en te werken aan je cv. Wij geloven in onze plicht elke stem van de LHBTQIAP+-gemeenschap te laten horen, en lezers te blijven trekken, informeren en opiniëren, maar daar hebben we jouw hulp bij nodig. Wij bieden een platform waarop jij je creativiteit kwijt kan en je maakt deel uit van een gezellig en jong team. Daarvoor in de plaats verwachten wij dat we op je kunnen rekenen voor een vaste bijdrage aan de site. Ervaring is een pré, maar geen vereiste: binnen Expreszo zijn er genoeg kansen om nieuwe vaardigheden te leren.

Redacteur gezocht

Als redacteur ontwikkel jij met de rest van het team nieuwe content voor de website. Dat betekent dat je een geïnformeerde kijk hebt op verschillende issues binnen de LGBTQIAP+ gemeenschap en bereid bent om die te delen. Dit kan van alles zijn: van de meest iconische gay karakters in je favoriete Netflix show tot de meerouderschapswet.
Aangezien dit een vrijwilligersfunctie is bieden wij flexibiliteit, maar we verwachten wel inzet en motivatie om je schrijftalent te ontwikkelen en journalistieke vaardigheden te verbeteren. Je zult zo’n twee artikelen per maand schrijven. Daarnaast ben je (idealiter) in de mogelijkheid om maandelijks naar Amsterdam te komen voor een redactievergadering, waarvoor de reiskosten vergoed kunnen worden.

Ben jij de redacteur die we zoeken? Mail dan voor 15 januari je CV + een korte motivatie naar paula@expreszo.nl. Ook voor vragen kun je daar terecht, of stuur ons een berichtje op Facebook.

Columnist gezocht

Heb jij een ongezouten mening? Durf jij je gedachten en gevoelens over van alles en nog wat elke maand te delen, om zo je schrijfvaardigheden op peil te houden? Of je nu middenin de LHBTQIAP+-gemeenschap staat of juist niet, of je nu een ontzettend interessant leven hebt of eigenlijk helemaal niet zo, zolang je er creatief over kunt schrijven en dat maandelijks wilt delen met een vaste schare fans zijn wij op zoek naar jou. Wij bieden een platform om jezelf te uiten, en zijn die stok achter de deur om elke maand met iets nieuws te komen. Daarnaast ben je (idealiter) in de mogelijkheid om maandelijks naar Amsterdam te komen voor een redactievergadering, waarvoor de reiskosten vergoed kunnen worden.

Ben jij de columnist die we zoeken? Mail dan voor 15 januari een korte introductie van jezelf en een persoonlijke column van maximaal 1000 woorden naar paula@expreszo.nl. Ook voor vragen kun je daar terecht, of stuur ons een berichtje op Facebook.

Beeldredacteur (foto/video) gezocht

Als beeldredacteur zorg jij ervoor dat het best mogelijke beeldmateriaal bij de artikelen terechtkomt. Of het nou je eigen foto’s zijn, als je bijvoorbeeld meegaat naar een interview, of andermans werk: jij weet hoe je aan onze doelgroep het juiste beeld presenteert. Het liefst kun je ook met video overweg of wil je dit graag leren. Ideeën voor de lay-out van de website zijn ook altijd welkom. Daarnaast heb je affiniteit met Instagram en lijkt het je leuk een bijdrage te leveren aan die van ons. Aangezien dit een vrijwilligersfunctie is bieden wij flexibiliteit en de mogelijkheid je creativiteit te uiten, maar we verwachten wel inzet en de motivatie onze beeldredactie op een hoger plan te tillen. Daarnaast ben je idealiter in de mogelijkheid om maandelijks naar Amsterdam te komen voor een redactievergadering, waarvoor de reiskosten vergoed kunnen worden.

Ben jij de beeldredacteur die we zoeken? Mail dan voor 15 januari je CV + een korte motivatie naar paula@expreszo.nl. Ook voor vragen kun je daar terecht, of stuur ons een berichtje op Facebook.

Door Redactie

Expreszo is hét online magazine, dé online community en dé belangenvereniging voor lesbo-, homo-, bi- en transjongeren. En daarnaast ook gewoon heel erg leuk.

Meer van Redactie »