Expreszo’s tips: Amsterdam Gay Pride

De leukste feestjes en activiteiten van Pride 2015!

© Expreszo/Arthur van der Werf

Community

Wouter van Dijke
28 July 2015, 18:03

Het is deze week Pride in Amsterdam! Dat betekent dat er nog veel meer dan normaal te beleven is in onze hoofdstad. Zoveel, dat je misschien het overzicht een beetje kwijtraakt. Expreszo zet de leukste feestjes en activiteiten voor je op een rij, zodat je zonder keuzestress van Pride kan genieten! Voor de beste tips om de Pride te overleven, zie onze survivalgids.

Woensdag 29 juli: Expreszo-debat over vluchtelingen
Expreszo organiseert tijdens de pride samen met ASKV/Steunpunt vluchtelingen een debat met VluchtelingenWerk Nederland, de IND, het COC, een mensenrechtenadvocaat en verschillende LHBT-vluchtelingen. Wil je meer weten over de problematiek van LHBT-vluchtelingen? Kom dan langs!
Lloyd Hotel, Oostelijke Handelskade 34, 19.00. Toegang: gratis. Meer info.

Donderdag 30 juli: Pride Walk & Party
Op donderdag vindt de jaarlijkse Pride Walk plaats. Om 17.00 loopt een grote, kleurrijke menigte van het Mercatorplein in Amsterdam-West naar het Homomonument op de Westermarkt. Daar worden de buitenfeesten van de Gay Pride officieel geopend en kan er tot 23.00 gedanst worden! De bars sluiten om middernacht.
Mercatorplein, 17.00, Homomonument, 18.00 – 0.00. Toegang: gratis. Meer info.

Vrijdag 31 juli: DragQueen Olympics
Vrijdag is het tijd voor het gayste sportevenement van het jaar: de DragQueen Olympics. De deelnemende Drag Queens zullen tegen elkaar strijden in onderdelen als de Stiletto Sprint, Handbag Toss en Bitch Volley Ball. Zelf meedoen? Meld je dan om 17.00 met je hakken en pruik. Na de wedstrijd kan er wederom gefeest worden op het Homomonument!
Westermarkt, 17.00. Toegang: gratis. Meer info.

Vrijdag 31 juli: MTV Amsterdam Pride Party
Muziekzender MTV organiseert op vrijdag een éénmalige Pride Party bij Waterkant. Op dit gratis feest wordt gedraaid door de G-Team en een aantal andere Amsterdamse dj’s, waaronder Valentijn de Hingh!
Waterkant, Marnixstraat 246, 20.00 – 03.00. Toegang: gratis. Meer info.

Zaterdag 1 augustus: Canal Parade
Hét hoogtepunt van Pride is natuurlijk de Canal Parade. Tachtig prachtige boten zullen de Prinsengracht afvaren om de diversiteit van de LHBT-gemeenschap te laten zien. Langs de gracht zullen zo’n miljoen mensen staan om de boten te bekijken en toe te juichen. Ook Expreszo vaart mee op de Share Our Rights-boot en zet zich samen met ASKV/Steunpunt Vluchtelingen in voor de rechten en het welzijn van jonge LHBT-ers, vluchtelingen en migranten.
Prinsengracht, 14.00 – 18.00. Toegang: gratis. Meer info.

Zaterdag 1 augustus: F*cking Pop Queers XL
Tijdens Gay Pride is er een extra grote editie van het beruchte feestje F*cking Pop Queers. Alledrie de zalen van Paradiso zullen zaterdagavond gevuld zijn voor dit tropische feestje met als dresscode: sailors & pirates, tropical tourists & treasure hunters, mermaids & birds of paradise. Ahoy!
Paradiso, Weteringschans 6-8, 23.00 – laat. Toegang: €17,50 vvk, €25 add. Meer info.

Zondag 2 augustus: Rosario Garden
Eén van de leukste buitenfeestjes van deze Pride is in het Vondelpark, op een steenworp afstand van het beroemde Rosarium, waar al sinds de 19e eeuw wordt gecruiset. Maar deze zondag kom je er niet voor seks in de bosjes, maar voor een zonnig (en gratis!) feestje bij het Blauwe Theehuis!
Het Blauwe Theehuis, Vondelpark, 15.00 – 21.00. Toegang: gratis. Meer info.

Zondag 2 augustus: Human Rights Concert
Op het Rembrandtplein wordt de Gay Pride feestelijk afgesloten met een groot Human Rights concert, waarop verschillende artiesten uit binnen- en buitenland zullen optreden. Als slotact zal dj Lucien Foort achter de draaitafels plaatsnemen.
Rembrandtplein, 13.00-22.00. Toegang: gratis. Meer info.

Door Wouter van Dijke

Wouter is sinds oktober 2014 hoofdredacteur van Expreszo. Hij studeert biologie en journalistiek en is de trotse bezitter van een opblaasalpaca met de naam Lodewijck.

Meer van Wouter »