EzoESF: Trijntje vertelt over de jurkgate

Interview

Roel Janssen
18 May 2015, 12:06

Drama om een jurk, dat had ze niet verwacht. “Het is opmerkelijk”, vertelt Trijntje Oosterhuis aan Expreszo tijdens een interview in Wenen. “Ik vind het eigenlijk wel een compliment dat er zoveel over gezegd wordt.” Er is volgens Trijntje niet bewust gekozen voor de behoorlijk blote jurk om te zorgen voor een relletje. “Ik ben niet een artiest die een statement met een outfit wil maken. Dat was nooit mijn bedoeling.”

Vandaag staat voor Trijntje de hele middag en avond in het teken van repetities. Dan kiest de zangeres ook pas welke jurk ze uiteindelijk aandoet voor haar optreden bij het Eurovisiesongfestival. “Ik wil me nergens aan vastpinnen. We gaan vanmiddag nog een keer repeteren en dan bekijken we het allemaal rustig. Het belangrijkste is dat ik me goed voel en lekker kan optreden.” En dat is maar net waar.

Overal waar Trijntje is wordt ze achtervolgd door journalisten en alhoewel ze toch wel wat gewend zou moeten zijn van haar mooie carrière, is dit nieuw. “Het is hectisch”, vertelt ze. “Er zijn een hoop enthousiaste mensen, zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Het is grappig en je moet je er een beetje aan overgeven.”

Expreszo zal live verslag geven vanuit Wenen en jullie kunnen meedoen! Tweet mee met de hashtag #EzoESF.

Door Roel Janssen

Roel is geobsedeerd door schoenen en vrolijke popmuziek. Hij is uit een heel klein dorpje naar de stad getrokken om daar journalistiek te studeren. Hij is een magneet voor gênante situaties. Dat is niet zo leuk, maar levert wel veel stof op voor zijn artikelen bij Expreszo.

Meer van Roel »

Melding: Inloggen op jouw persoonlijke Expreszo-account werkt weer!