Filmfestival TranScreen woensdag van start

Community

Wouter van Dijke
1 June 2015, 14:33

Filmliefhebbers opgelet: woensdag gaat het internationale filmfestival TranScreen van start in Amsterdam. Op het filmfestival zullen films uit allerlei landen worden gedraaid, allemaal rondom het thema genderdiversiteit. 

De eerste festivaldag begint al met een druk programma in Filmhuis Cavia. Dan worden onder andere de twee jongerenblokken Youth East West vertoond. Op donderdagavond wordt het festival officieel geopend met een vertoning van de Hawaiiaanse film Kumu Hina. Op zaterdagavond worden publieksprijzen uitgereikt voor de beste lange en korte film en wordt het festival spetterend afgesloten met de Transglitter*-party in OCCII.

Naast de films, die gedraaid worden in Filmhuis Cavia en Rialto, is er een tentoonstelling ‘Belichaming’ in 4BID Gallery, draait er een speciale videoloop in de IHLIA-expostitieruimte in de Openbare Bibliotheek Amsterdam en worden er allerlei workshops georganiseerd. Ook kan elke festivaldag afgeklonken worden in TranScreens eigen nachtcafé.

Zie voor meer informatie de site van TranScreen.

Door Wouter van Dijke

Wouter is sinds oktober 2014 hoofdredacteur van Expreszo. Hij studeert biologie en journalistiek en is de trotse bezitter van een opblaasalpaca met de naam Lodewijck.

Meer van Wouter »

Melding: Inloggen op jouw persoonlijke Expreszo-account werkt weer!