‘Guess who’s back?’ Waylon opnieuw naar Eurovisie Songfestival

12 points to the Netherlands?

Nieuws

Paula Drewes
9 November 2017, 14:30

Waylon gaat namens Nederland naar Lissabon voor het Eurovisie Songfestival 2018. Dat is officieel bevestigd door omroep AVROTROS. Het is de tweede keer dat de zanger Nederland vertegenwoordigt.

Het (Nederlandse) Songfestival twitteraccount postte vanochtend een mysterieus filmpje, waarna ze een paar uur later Waylons deelname bevestigden. Hij zal in mei 2018 naar Portugal afreizen. Het nummer moet nog geschreven worden.

In 2008 brak Waylon door na het eerste seizoen van Holland’s Got Talent op SBS6. Hij won een gouden plaat voor zijn debuutalbum in 2010 en hoort ondertussen bij de gevestigde namen in de Nederlandse muziekwereld.

Onder de naam The Common Linnets veroverde Waylon in 2014, samen met Ilse DeLange, de tweede plek in Kopenhagen. Zou het hem lukken dat vier jaar later te overtreffen? Na 43 jaar is het wel weer eens tijd voor een eerste plek voor Nederland. Wij hopen het!

 

Door Paula Drewes

Paula is een persoon die houdt van taal, met als lievelings Frans. Ze struint in het dagelijks leven door Utrecht haar stadsie.

Meer van Paula »