Helden gezocht voor de Expreszo-boot

Ben jij de creatieve doen-denker die nodig is voor de Pride?

Expreszo/Arthur van der Werf

Community

Kimberly Jensma
9 January 2018, 18:23

Het thema van Pride Amsterdam is dit jaar Heroes. En dat is precies wat wij van Expreszo zoeken: helden. Ben jij de creatieve doen-denker of potentiële sponsor die we nodig hebben?

Het lijkt nog ontzettend ver weg, maar de voorbereidingen van Pride Amsterdam 2018 (28 juli tot 5 augustus) zijn alweer in volle gang. Deze week werd dan ook het thema van dit jaar bekend: ‘Heroes’. Ook Expreszo is inmiddels begonnen met het treffen van voorbereidingen en daar hebben we jou wellicht bij nodig. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder, want dit artikel eindigt met een bijzondere oproep.

Lucien Spee, directeur van Stichting Amsterdam Gay Pride (AGP), legt in een persbericht van AGP uit waarom er voor ‘Heroes’ gekozen is: “Iedereen kent wel iemand die de ‘helden-status’ verdient. Denk aan mensen die het voortouw nemen, ergens voor staan en dit ook in het openbaar uitdragen. Het gaat om mensen, al dan niet behorend tot de LHBTI-community, die zich op allerlei manieren inzetten voor mensenrechten in het algemeen en/of de LHBTI-community in het bijzonder.”

Ik hoor je denken: wie mag zich dan wel een held noemen en wie niet? Lucien Spee verduidelijkt: “De Pride-organisatie bepaalt overigens niet wie deze helden zijn en deze ‘helden-status’ verdienen. Dat laten we over aan de community. Iedereen is vrij om de discussie aan te gaan en iedereen is vrij om zelf een held aan te wijzen.”

Amsterdam Pride verandert
Daarnaast werd er nog meer bijzonder nieuws naar buiten gebracht door AGP. De categorieën waarop je je kunt inschrijven zijn dit jaar vernieuwd. “De nieuwe indeling doet meer recht aan het aandeel van eenieder in de strijd voor emancipatie van LHBTI’s en steun voor de Pride,” aldus Spee.

Ook nieuw is de invoering van een zogenaamde ‘support card’. De Rabobank staat dit jaar onder het motto ‘Growing a better world together’ haar plek in de Canal Parade af. De plek van de bank wordt ter beschikking gesteld aan een vereniging of stichting die zich inzet voor een betere leefwereld voor LHBTI’s en die zonder een geldschieter niet zouden kunnen deelnemen aan de botenparade. Spee: “De Rabobank neemt de kosten van inschrijving voor haar rekening en gezamenlijk ondersteunen we de ‘support card-deelnemer’ ook nog eens met een bedrag van € 7500,-. Daarnaast wordt ook een coach ter beschikking gesteld die ondersteuning biedt.”

Utrecht Canal Pride
De Utrecht Canal Pride (UCP) vindt dit jaar plaats op zaterdag 16 juni. Afgelopen jaar vond de eerste editie plaats en op de site van UCP is te lezen dat het een groot succes was. Duizend deelnemers op 26 boten werden omarmd door de stad en door meer dan 25.000 bezoekers. Daarom had burgemeester Jan van Zanen al een voorschot genomen op een volgende editie door te zeggen dat ‘Utrecht een mooie nieuwe traditie is gestart’.

Expreszo zoekt jou!
Expreszo, hét online platform voor queer-jongeren in Nederland, is per direct op zoek naar creatieve doen-denkers die zich bezig willen houden met het uitdenken, opzetten en ondersteunen van de Expreszo-boot op zowel de Amsterdam als de Utrecht PRIDE.

Functieomschrijving
Jij bent goed in het uitdenken van nieuwe concepten. En je wordt daar graag nog beter in. Ook sta je open voor de input van andere teamleden en wil je graag een resultaat behalen. Ben jij iemand die graag de handen uit de mouwen steek, zowel voor, tijdens als na de PRIDE? Je zal in de voorbereidende fase vooral bezig zijn met het vinden van sponsoren, leggen van contacten met leveranciers en het bezoeken van verplichte evenementen omtrent de PRIDE. Uiteraard vaar je mee op de boot, zorg je dat de opvarende de dag van hun leven beleven en dans je zelf ook een klein dansje.

Functie-eisen
– Enthousiast over Expreszo
– Beschikken over een creatief brein
– Beschikbaar in de maanden voor de PRIDE
– Woonachtig in de buurt van Amsterdam of Utrecht
– Organisatorisch talent

Wat bieden wij je?
– Voor wat hoort wat: je vaart mee op de boot
– Gezellig team
– Reiskostenvergoeding
– Leuke borrels en vergaderingen
– Unieke ervaring voor op je CV

Dus jij gaat zorgen dat Expreszo de mooiste, leukste en krachtigste boot in de Amsterdamse/Utrechtse grachten zal zijn? Mail je cv + motivatie naar nick@expreszo.nl. Voor vragen kun je ook bij dit e-mailadres terecht.

Expreszo zoekt sponsoren!
Daarnaast is Expreszo ook nog op zoek naar sponsoren die Expreszo een warm hart toedragen om de boot mogelijk te maken. We nodigen u van harte uit te komen praten over de mogelijkheden: neem contact op met nick@expreszo.nl.

Door Kimberly Jensma

Kimberly is een freelance journaliste die studeert aan de School voor Journalistiek. Ze geniet graag en vaak van bijvoorbeeld haar partner Leslie, muziek, wijn en open-minded mensen.

Meer van Kimberly »