Homofoob spel ‘Ass Hunter’ verwijderd uit Google Play Store

Nieuws

Eline Jacobse
25 November 2014, 14:20

Google heeft veel kritiek gekregen nadat ze het homofobe spel ‘Ass Hunter’ op de Play Store hadden toegelaten. In het spel moet je als jager naakte homoseksuelen neerschieten die op je afkomen. Inmiddels heeft Google het spel offline gehaald.

Het spel bestaat al langer online, maar kwam recent op de Google Play Store te staan. In het spel moet je naakte homoseksuelen neerschieten of van ze wegrennen. De makers van het spel beschrijven het spel als een ‘legendarisch spel waarin jij de jager bent en zoveel mogelijk homo’s moet vermoorden.’ Tegenover de Daily Mail zegt een vertegenwoordiger van The Lesbian & Gay Foundation: “Dit spel is een walgelijke vorm van homofobie die geweld uitlokt tegen homo- en biseksuele mannen.”

Naast het feit dat het spel zelf schokkend is, zijn de downloadcijfers ook verontrustend. Voordat ‘Ass Hunters’ offline werd gehaald is het spel meer dan 10.000 keer gedownload. Google zelf heeft nog niet op de ophef gereageerd.

 

Door Eline Jacobse

Eline was van september 2015 tot maart 2017 hoofdredacteur van Expreszo. Overdag studeert ze journalistiek, ’s nachts probeert ze met behulp van koffie en last-minute stress deadlines te halen. Je kunt haar altijd wakker maken voor een ritje in een achtbaan.

Meer van Eline »