Homo’s als entertainment: ‘My husband’s not gay’

TLC

Nieuws

Hjalmar Kemperman
16 January 2015, 15:55

Op de vrouwenzender TLC werd afgelopen zondag de eerste aflevering van een bizar nieuw programma uitgezonden. Onder de naam ‘My Husband’s not gay’ werden drie hetero-stellen gevolgd, van wie de man zich eigenlijk aangetrokken voelt tot andere mannen.

Homoseksuele relaties zouden anno 2015 toch geen probleem moeten zijn? Toch denken de vrouwen (en mannen) er in dit programma anders over. Het programma volgt drie echtparen uit de Mormoonse gemeenschap in Utah. Ondanks dat de mannen zich aangetrokken voelen tot andere mannen, weigeren ze zichzelf te identificeren als gay of biseksueel. Zo hebben zij ‘gekozen’ voor een hetero levensstijl.

“I’m interested in men, I’m just not interested in men.”

‘Voor 90% voel ik mij aangetrokken tot andere mannen.’ zo vertelt één van de mannen. Toch is hij getrouwd met een vrouw en hebben zij samen een kind. De vraag blijft natuurlijk hoe echt dit programma is en of het niet in scene is gezet. Verbazingwekkend was het ieder geval wel!

Bekijk een interview van één van de echtparen met de Amerikaanse zender ABC:

Door Hjalmar Kemperman

Hjalmar is sinds oktober 2014 adjunct-hoofdredacteur van Expreszo. Studeert Journalistiek & Communicatie en woont sinds kort in een van de mooiste steden van Nederland. Hij schrijft alles op, omdat hij bang is wat te vergeten.

Meer van Hjalmar »

Melding: Inloggen op jouw persoonlijke Expreszo-account werkt weer!