Homostel weggestuurd na kus in bus

Nieuws

Hjalmar Kemperman
23 October 2014, 20:46

Het beviel een Londense buschauffeur niet toen de 23-jarige passagier Jack James een kus kreeg van zijn vriend. De chauffeur riep naar het stel dat zij de bus moesten verlaten, omdat hij hun genegenheid niet om aan te zien vond.“Het is mijn bus, mijn regels. Ik wil dat niet aan zien, het is smerig!”, riep de chauffer, waarop de jongens stomverbaasd de bus verlieten.

“Toen wij de uitstapten was ik woedend en stond ik te trillen op mijn benen.” vertelt Jack James. “De bus stopte weer en de chauffeur riep nog naar ons dat wij geen echte mannen zijn en we op moesten rotten.”

Vervoersmaatschappij Transport for London gaat de zaak bekijken en de bewakingsbeelden onderzoeken. “Alle reizigers hebben het recht om onze diensten te gebruiken zonder de angst om verkeerd behandeld te worden,” meldt Ken Davidson, hoofd van de busorganisatie. “Dit soort gedrag is onacceptabel. Daarom willen wij meneer James verzekeren dat wij de zaak goed zullen onderzoeken.”

Het is niet het eerste kusincident in Engeland deze maand: twee weken geleden werden er nog twee vrouwen na een kus weggestuurd uit een Sainsbury-supermarkt in de badplaats Brighton. Uit protest werd een ‘kiss-in’ georganiseerd en stonden er een week later honderden zoenende stelletjes in de winkel.

Door Hjalmar Kemperman

Hjalmar is sinds oktober 2014 adjunct-hoofdredacteur van Expreszo. Studeert Journalistiek & Communicatie en woont sinds kort in een van de mooiste steden van Nederland. Hij schrijft alles op, omdat hij bang is wat te vergeten.

Meer van Hjalmar »