‘Een regenboogvlag in elke gemeente tijdens Coming-Outdag’

Mister Gay Netherlands roept alle gemeenten op mee te doen

© Expreszo - Arthur van der Werf

Nieuws

Redactie
16 September 2016, 15:55

Mister Gay Netherlands, Tom van den Nieuwehuijzen, heeft in een open brief alle 390 gemeenten in Nederland opgeroepen om op 11 oktober de regenboogvlag uit te hangen. Op die dag wordt de Nationale Coming-Outdag gevierd. “Ik wil alle Nederlanders laten zien dat we mogen zijn wie we zijn.”

Tijdens de jaarlijkse Coming-outdag wordt aandacht gevraagd voor de sociale acceptatie van de LHBTI-gemeenschap in Nederland. De dag wordt onder andere zichtbaar gemaakt door provincies en gemeenten die de regenboogvlag uithangen op 11 oktober. Vorig jaar deden hier meer dan 80 gemeenten aan mee.

Met zijn brief hoopt Van den Nieuwenhuijzen te bereiken dat dit er dit jaar minimaal twee keer zoveel gemeenten meedoen.”U kunt de LHBTI-gemeenschap in uw gemeente een hart onder de riem steken door op 11 oktober de regenboogvlag uit te hangen. Daarmee laat u zien dat u als gemeente de LHBTI-gemeenschap in al haar diversiteit accepteert”, schrijft hij.

Tom van den Nieuwenhuijzen werd op 25 september 2015 verkozen tot Mister Gay Netherlands tijdens een finaleshow in club Panama te Amsterdam. Als winnaar van de titel is hij een vertegenwoordiger voor de Nederlandse LHBTI-gemeenschap.

Door Redactie

Expreszo is hét online magazine, dé online community en dé belangenvereniging voor lesbo-, homo-, bi- en transjongeren. En daarnaast ook gewoon heel erg leuk.

Meer van Redactie »