Indiase Minister wil homo’s gaan genezen

J'ram DJ

Nieuws

Hjalmar Kemperman
14 January 2015, 19:27

Goa, één van de zuidelijke deelstaten in India, bekend om de strandfeesten, gaat volgens één van de ministers binnenkort beginnen met het genezen van homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders in behandelcentra.

Ramesh Tawadkar, minister van sport- en jeugdzaken heeft in zijn nieuwjaarstoespraak aangekondigd dat zij dit jaar in de Indiase deelstaat Goa klinieken zullen openen voor het ‘genezen’ van LHBT-ers. Dit zou gebeuren door middel van therapieën en medicijnen. De klinieken zouden ingericht worden op dezelfde manier als die van de AA (anonieme alcoholisten).

Afgelopen jaar is er in India een wet ingevoerd waar seks tussen homo’s verboden wordt. In die wet wordt gezegd dat een homoseksuele relatie een onnatuurlijke overtreding is, waarvoor men een celstraf van 10 jaar kan krijgen.

De Indiase LHBT-gemeenschap heeft op social media vrij hevig gereageerd. Harish Iyer, Indiase LHBT-activist, heeft op twitter geschreven: ‘Beste minister van Goa, ik heb me ziek gemeld op mijn werk, want ik heb homo.’

Door Hjalmar Kemperman

Hjalmar is sinds oktober 2014 adjunct-hoofdredacteur van Expreszo. Studeert Journalistiek & Communicatie en woont sinds kort in een van de mooiste steden van Nederland. Hij schrijft alles op, omdat hij bang is wat te vergeten.

Meer van Hjalmar »