Josh Hutcherson staat open voor relatie met een man

Raffi Asdourian

Nieuws

Wouter van Dijke
23 October 2014, 21:23

Hunger Games-acteur Josh Hutcherson heeft in een interview met Out Magazine gezegd dat hij best wel eens verliefd zou kunnen worden op een man. “Ik ontmoet regelmatig jongens waarvan ik denk: ‘damn, dat is een knappe jongen'”, zegt hij tegen het Amerikaanse blad.

Hutcherson zegt nog nooit verliefd te zijn geweest op een andere jongen. “Misschien kan ik wel stellen dat ik nu honderd procent hetero ben. Maar wie weet? Over een jaar kom ik misschien wel een jongen tegen van wie ik denk: ‘whoa, ik voel me aangetrokken tot deze persoon’. Ik heb nog nooit gedacht ‘oh, die jongen wil ik zoenen’ en ik ben gek op vrouwen. Maar jezelf honderd procent wat-dan-ook noemen vind ik behoorlijk kortzichtig en bekrompen.”

De 21-jarige acteur is medeoprichter van LHBT-organisatie Straight But Not Narrow en snapt weinig van homofobie. “Het is soms frustrerend om te proberen te begrijpen hoe mensen er een probleem mee hebben,” vertelt hij tegen Out. “Als je mij wijs kan maken dat jij er last van hebt, dan ben je gek. Dan ben je helemaal gestoord. Hoe bedoel je, het is niet natuurlijk. Zelfs dan, – zelfs dan, en dat denk ik niet, maar zelfs dan – why the fuck do you care?”

 

Door Wouter van Dijke

Wouter is sinds oktober 2014 hoofdredacteur van Expreszo. Hij studeert biologie en journalistiek en is de trotse bezitter van een opblaasalpaca met de naam Lodewijck.

Meer van Wouter »