Julian van het kunstenaarskoppel Fleur & Julian ongeneeslijk ziek

Femke van Hettema

Nieuws

Nadia
17 December 2017, 11:50

Het kunstenaarsduo dat elkaar 24 keer het ja-woord zou geven (‘JF. Pierets’, red.), moet het helaas bij vier keer houden. De Nederlandse helft van het duo, Julian P. Boom, heeft heel recent te horen gekregen dat zij nog ongeveer drie maanden te leven heeft. Dit maakte Julians echtgenote Fleur Pierets gistermiddag bekend op haar Facebookpagina.

Nadat Julian onwel werd, zijn de twee in Frankrijk naar het ziekenhuis gegaan. Hier moest Julian onder een aantal scans. De uitslag is treurig en onverwachts: Julian blijkt meerdere tumoren te hebben in haar hoofd en rondom haar hart. De tumoren zijn in een gevorderd stadium waardoor de artsen haar dus nog zo’n drie maanden geven. Julian zal in deze drie maanden heel wat achteruitgaan: ze zal niet meer kunnen praten en ook haar geheugen zal verslechteren. Hierna zal ze langzaam wegzakken in een coma.

De Amsterdamse Julian heeft vorig jaar ook al met borstkanker geworsteld en wist van de ziekte te genezen. Fleur laat echter weten dat er bij die constatering geen scans waren gemaakt van Julians hersenen waardoor de kwaadaardige tumoren onopgemerkt zijn gebleven. Doktoren zeggen zelfs dat de tumoren al minstens tien jaar groeiende zijn.

De redactie van Expreszo wenst het prachtige koppel veel liefde en sterkte in deze zware tijd.
Aan de LHBTQ+-lezers van Expreszo gaf Julian nog advies: “Focus je alleen op jezelf. Je blijft altijd een minderheid, en daar kun je alleen maar beter van worden in die zin. Je moet er het beste van maken.”

“Doe het anders.”