Kerst: Gay Gift Guide

Michael Weinberg

Lifestyle

Wouter van Dijke
20 December 2014, 19:00

Is je broer, zoon, beste vriend of buurjongen homo en ben je op zoek naar het ideale kerstkado? Of wil je je vriendje verrassen bij het kerstontbijt? Zoek dan niet verder: de Expreszo Gay Gift Guide zet de allerleukste suggesties voor je op een rijtje. Check ook onze LesbianBi en Transgender Gift Guides!

Regenbooksokken
Als jonge homo wil je je trots natuurlijk laten blijken, maar om nou elke dag met een regenboogvlag rond te lopen is ook weer zo vermoeiend. Een subtielere en eigenlijk veel leukere uiting: regenbooksokken! Zeker als de gelukkige ontvanger van jouw cadeau een fanatiek sporter is, zijn sportsokken met een regenboogpatroon de beste manier om zijn true colours te laten zien. Letterlijk! En laten we eerlijk zijn, niets is erger dan standaard witte sportsokken.

Naaktkalender
Een stel knappe mannen zonder kleding om boven je bed te hangen en tegelijkertijd een goed doel steunen, dat klinkt toch ideaal? Er zijn inmiddels steeds meer kalenders die precies deze combinatie mogelijk maken! Bijvoorbeeld de kalender van de Warwick Rowers, het roeiteam van de Engelse Warwick-universiteit, dat geld inzamelt tegen homofobie. De beroemde Red Hot-kalender strijdt tegen pesten en staat vol met knappe roodharHigen. Tot slot maakten de hockeyers van de University of Nottingham de No Homophobia in Sports-kalender.

De DVD van Pride
Pride is één van de leukste films van het afgelopen jaar en daarmee een ideaal cadeau voor onder de kerstboom. Zoals je in onze recensie hebt kunnen lezen: “Als je dit jaar maar één roze film gaat zien, zorg dan dat het Pride is. De film heeft een enorm hoog feelgood-factor en je zult de dvd-speler uitzetten met een, zoals de titel verraadt, gevoel van trots.”

Pim Geerts

Kleding / kadokaart van een kledingwinkel
Hoe meer kleding, hoe beter, toch? Met kerst zijn vooral truien, sjaals en mutsen ideaal, maar een cool t-shirt of de perfecte spijkerbroek zijn natuurlijk ook altijd goed! Kleding is wel risicovol: je moet precies weten welke maat en stijl je moet hebben. Twijfel je hierover, dan kun je het altijd op safe spelen door een kadokaart van zijn favoriete kledingwinkel te geven. Of je stelt voor een middagje samen te gaan shoppen!

Wijn
Wijn is altijd lekker, toch? Probeer er achter te komen wat voor wijn hij lekker vindt een geef hem een fles. Of geef hem vast een fles bubbels om straks het nieuwe jaar mee in te luiden. Als je het slim speelt, mag je zelf vast ook een glaasje. Of twee. Of gewoon de halve fles.

 

Door Wouter van Dijke

Wouter is sinds oktober 2014 hoofdredacteur van Expreszo. Hij studeert biologie en journalistiek en is de trotse bezitter van een opblaasalpaca met de naam Lodewijck.

Meer van Wouter »

Melding: Inloggen op jouw persoonlijke Expreszo-account werkt weer!