Kerst: Lesbian Gift Guide

Michael Weinberg

Lifestyle

Marloes Leezer
20 December 2014, 19:00

Stel: je zus, dochter of beste vriendin is dit jaar uit de kast gekomen. Hartstikke leuk natuurlijk, maar die poster van One Direction die je haar wilde geven is nu niet meer helemaal op zijn plaats. Of de grote vraag: wat geef je je grote liefde voor kerst? Gelukkig hebben wij een aantal leuke alternatieven voor je gevonden en verzameld in de Expreszo Lesbian Gift Guide! Check ook onze Gay, Bi en Transgender Gift Guides!

Het boek ‘Poes’ van Midas Dekkers

Bioloog Midas Dekkers schrijft over Het Dier in alle soorten en maten, maar heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij een extra grote liefde voor katten heeft. En wie kan het hem kwalijk nemen? De gemiddelde lesbienne deelt, volgens de vooroordelen, deze waardering met hem. Maar juist als je vriendin het niet zo op deze pluizige viervoetertjes heeft, moet je haar dit boek geven. Want Midas schrijft er zo lief en mooi over dat dit boekje zelfs de meest doorgewinterde kattenhater het licht zal laten zien.

‘Het enige echte kleurboek voor volwassenen’ + zoveel mogelijk verschillende kleurstiften

Wie denkt dat kleurplaten alleen voor kleine kinderen zijn, moet zich even achter zijn oren krabben. Ook voor jongeren en volwassenen wordt kleuren de laatste jaren steeds interessanter. Naast dat het erg leuk is, is het ook enorm rustgevend. De kleurplaten in dit boek wisselen ingewikkelde patronen af met een pagina vol minifietsen of andere illustraties. In het begin voel je je misschien een beetje raar, maar al snel zul je merken dat het nog steeds heel leuk is om je best te doen op het inkleuren van een pagina. Ook als je ouder dan tien bent. Júíst als je ouder dan tien bent.

Kaartjes voor Katzenjammer op 22 maart 2015 in Paradiso

Als je Katzenjammer nog niet kent, dan wordt dat toch eens hoog tijd. Deze band brengt vrouwenpower naar een heel nieuw level. Hij bestaat namelijk uit vier niet bepaald onaantrekkelijke Noorse dames die ook nog eens héél goed kunnen zingen en spelen. Soms zelfs drie instrumenten tegelijk. In maart komen ze het Amsterdamse Paradiso weer even stevig op zijn kop zetten en dat mag je eigenlijk gewoon niet missen. Want hadden we al gezegd dat hun muziek heel goed is? En dat ze alle vier vreselijk knap zijn? Juist. Op naar de kaartjeswebsite.

DVD-boxen Orphan Black 

Soms kijk je televisieseries omdat je even niet na wilt denken. Maar als je het niet erg vindt om je hoofd er een keer wél bij te moeten houden, is Orphan Black een absolute aanrader. Sarah is getuige van de zelfmoord van Beth, die als twee druppels water op haar lijkt. Op zoek naar een verstopplek neemt ze Beths leven over. Dan ontdekt ze dat Beth niet de enige lookalike was, en dat ze geen deel is van één of andere gecompliceerde zesling, maar van iets veel gevaarlijkers. Tatiana Maslany, de hoofdrolspeelster, is briljant en heel mooi, er zit een lesbische verhaallijn in en het derde seizoen zou in de lente van 2015 uit moeten komen. Precies genoeg tijd om de twee nagelbijtend spannende eerste seizoenen te verslinden. Orphan Black staat overigens ook op Netflix.

Matchende kersttruien

Je kunt een hoop moeite doen voor je uiterlijk met kerst. Dat is feestelijk. Maar fout-feestelijk is écht veel beter. En daarvoor moet je bij de Primark zijn. Daar hebben ze zichzelf echt overtroffen met de kersttruiencollectie dit jaar. Wat dacht je van een lichtblauwe trui met sneeuwvlokjes en een enorme pinguin plus kerstmuts erop? Of datzelfde, maar dan in het roze en met een eekhoorn? Ze hebben ook een wat klassiekere met patroontjes en een sneeuwpopje. En anders is er altijd nog de blauwe met Rudolph het rendier erop, en belletjes die daadwerkelijk rinkelen. Dus kies er een voor je vriendin en ook eentje voor jezelf. Want there ain’t no kersttrui like a Primark kersttrui.

 

Door Marloes Leezer

Marloes is redacteur en columnist bij Expreszo. Dat valt prima te combineren met haar studie journalistiek. Ze is verslaafd aan nagellak en drop, maakt stiekem nog kleurplaten, vindt zelfspot de beste spot en wil overal over praten.

Meer van Marloes »