Kerst: zeven queer sneeuwpoppen om deze winter te bouwen

Expreszo © Myra Sajtos

Lifestyle

Fleur van Harmelen
19 December 2014

Nu het steeds kouder begint te worden wordt de kans op bevroren neerslag ook steeds groter. Grote kans dat – mocht je Frozen gezien hebben – je sinds deze lente al nergens anders meer aan denkt. Do you wanna build a snowman? Maar waarom zou je een reguliere, degelijke sneeuwpop willen maken als dat ook heel anders kan? Hier zeven ideeën voor queer sneeuwpoppen. Om zelf te maken!

De Yeti
Benodigdheden:
Wortel
Dikke Takken
Kooltjes
Dennennaalden

Wanneer iedereen lekker truttige sneeuwpoppen aan het maken is, kan jij kiezen voor wat [oerkreet hier] TESTOSTERON. Weg met de sjaaltjes, de wanten en de suffe mutsjes. Als je sneeuwbear af is kan je een profiel voor hem aanmaken op Growlr.

De LEKKER KNUSbian
Benodigdheden
Wortel
Dikke trui
Muts
Kattenbrokjes

Om deze sneeuwpop in volle overtuiging te kunnen maken, raad ik je dat aan om dat op zaterdagavond met je partner te doen. Daarna kan je lekker vroeg naar bed met je matching warme truien aan. Voor een extra touch kan je er wat lekkers voor de straatkatten bij zetten. Zolang je alle beesten dat dat aantrekt maar niet in huis neemt. Zelfs al is je lover het er mee eens.

De Sneeuwp
Benodigdheden:
Beeldhouwend vermogen

Een mooi lijf is nog geen persoonlijkheid. Maar wel een prima basis voor een sneeuwman! Belangrijk is dat wanneer de torso is afgerond je in al je enthousiasme geen hoofd gaat maken, want die hoort er dus niet bij. De wortel die je overhoudt kan je gebruiken om een kleurrijke kruisregio te creëren.

De hele normale sneeuwpop
Benodigdheden:
Bezem
Sjaal
Takken
Kooltjes
Gebrek aan creativiteit

Google eens op ‘sneeuwpop’. Gedaan? Probeer hier zo min mogelijk van af te wijken. Jouw sneeuwpop valt misschien op andere sneeuwpoppen of is meer een sneeuwbarbie dan een sneeuwken, maar is “eigenlijk heel normaal!” Deze zou haast niet in dit lijstje hoeven staan. Liever niet, zelfs. Want jouw sneeuwpop is véél méér dan een identiteit of geaardheid. Daarom staat deze er ook zo verrekte saai bij.

The weather outside (of the binary) is frightful
Benodigdheden:
Leef je uit!

Jouw sneeuwpop is niemand duidelijkheid over diens genderidentiteit verschuldigd. Soms is dat er gewoon ook niet. Trek je sneeuwpop alles aan waar je zin in hebt, mochten je buurtkinderen vragen of je wonderlijke creatie ‘een jongen of een meisje is’ gooi je gewoon een ijsbal naar hun kleine bekrompen hoofdjes. Mag gewoon!

Lady Sneeuwsneeuw
Benodigdheden:
Blonde pruik
Willekeurige huishoudelijke voorwerpen

De echte Lady Gaga is toch maar 1,55 meter lang, dus deze sneeuwpop kan je net zo goed lifesize maken! Leef je creatieve geest uit op je bergje sneeuw om een verschijning te maken die zo onbegrijpelijk is, dat het wel Lady Gaga moét zijn. Dit is trouwens ook de perfecte mogelijkheid om van je Artpop CD af te komen: wie het eerst komt wie het eerst maalt

De NIET stereotyperende en volstrekt onbeledigende sneeuwpop

Benodigdheden:
Geen

Voor wie niemand tegen de haren in wilt strijken! De kans bestaat dat men je sneeuwpop aan ziet voor een hoopje sneeuw. Want dat is het ook. Veel plezier!

Door Fleur van Harmelen

Fleur heeft een huis, een baan én een plant. Daardoor lijkt Fleur heel volwassen maar dat valt in de praktijk tegen. Kijkt veel films en drinkt meer koffie.

Meer van Fleur »