Koffietijd goes Down Under: Dag 2

De one-man show

Cultuur

Fleur van Harmelen
19 April 2016, 17:58

Deze hele week staat Koffietijd in het teken van de vagina. Om de taboes te doorbreken die er nog over de vulva en zijn vriendjes zijn. Omdat wij als Expreszo snappen dat je er niks van wilt missen, maar hoogstwaarschijnlijk verplichtingen hebt, plaatsen wij elke dag een nabeschouwing. Hoeft niks je te ontgaan!

Ik heb er zin in. Ik heb zelfs koffie gezet! Maar och nee, wat nu? Een onverwachte wending! Loretta zit er niet, maar een vrouw die zo de liefdesbaby van Loretta en Quincy had kunnen zijn. Ik ben geen vaste kijker, dus dit is nieuw voor mij. Lichtelijk teleurgesteld ben ik wel.

Jan de Playboyman

Jan, die kan er wat van

De eerste gast is Jan Heemskerk, ex-hoofdredacteur van de playboy. Maar de playboy is hartstikke dood en Jan al heel lang ex dus hij wordt geïntroduceerd als ‘vrouwenfluisteraar’. Ik onderdruk mijn associaties met hondenopvoedprogramma’s en kijk aandachtig verder. Jan dacht vroeger dat de vagina aan de voorkant zag. Ik wil hem voorstellen aan de vrouw van de voxpop van dag 1! Die hebben een hoop te bespreken. Inmiddels weet Jan heel goed hoe een voorbips eruit ziet, dat komt door zijn vorige beroep. Veel vrouwen die hij heeft laten fotograferen hebben dan ook aan hem gevraagd of ze een normaal kutje hadden. “Ik zei altijd ja.”

Ik denk dat het thema ‘wat mannen over vagina’s denken’ is, want we gaan nu naar een platvloers fragment met de Heren van VI. – Maar ik heb het fout! We gooien de hele themaweek om. Het gaat nu over piemels. Koffietijd goes up the pole. Quincy vraagt aan Jan of hij veel over zijn piemel opschept. “Ik heb liever dat jullie dat doen.” zegt Jan. Dit is dan ook gelijk het laatste wat we over Jan zijn piemeloris horen.

Het tweede onderwerp is schaamhaar. Er wordt een online poll bij gehaald! 12.2% heeft een figuurtje in hun schaamhaar verwerkt. Quincy vindt het maar knap. Jan wordt weer naar zijn mening gevraagd. “Ik denk dat alles wel best is.” Daarna gaan we over naar de correspondent. Correspondent Astrid wordt gevraagd of ze haar broek nog aanheeft! Ze staat in een waxsalon, dus dat is humor. De broek was nog gewoon aan. Jan wordt niet gevraagd wat hij daar van vindt, dus dat is tot op heden een raadsel.

Hahaha valt dat even mee

Hahaha valt dat even mee

Hetty is er gelukkig wel weer bij. Met het prangende vraagstuk: ‘Bacteriële Vaginosa, wat is dat?’ Het is wederom een verstoring van de vaginale flora. Tot op heden is deze rubriek een beetje ‘Ik heb een tuintje in mijn broek – het item’. Het gaat hier dus niet om een schimmelinfectie, maar een bacteriële infectie. Er volgt een hele heldere uitleg waarvoor Hetty alle lof verdiend en na afloop mag de kijker met met haar chatten. Ik raad alle vaginabezitters aan dit even terug te kijken. Go Hetty!

Maar we dwalen ontzettend af. Terug naar Jan zijn mening! Van Jan hoeven we niet naar de plastisch chirurg om onze vulva’s recht te trekken. “Niet voor mannen, in ieder geval.” Scheelt toch weer. Quincy staat in de de tuin te dansen. “Heerlijk hè, dansen! Dansen is een uitlaatklep, maar zeker voor jongeren is het een uitlaatklep.” Dit is mijn cue. De vaginaochtend zit er al weer op.

Hoe raar ik het ook vind dat de mening van Mannen er toe doet in een Vaginaweek, vindt Jan dat volgens mij nog meer. Vrijwel elke vraag beantwoord hij met “Een vrouw is een geheel, geen onderdeel” of een variant daarop. Ik merk dat ik opgelucht ben. Het VI fragment – en het programma VI op zichzelf – illustreert heel goed hoe ‘de man met de mening’ op tv wel eens uit de bocht vliegt. Jan doet dat niet. Jan is een man van nuance en vriendelijke woorden. Jan is Fucking Classy.

Eindscore dag 2:

4/5! Ik ben benieuwd wat Jan daar van vindt.

4/5! Ik ben benieuwd wat Jan daar van vindt.

Door Fleur van Harmelen

Fleur heeft een huis, een baan én een plant. Daardoor lijkt Fleur heel volwassen maar dat valt in de praktijk tegen. Kijkt veel films en drinkt meer koffie.

Meer van Fleur »