Koffietijd Goes Down Under: Dag 4

“Thank you for your vagina!”

Cultuur

Fleur van Harmelen
21 April 2016, 15:24

Deze hele week staat Koffietijd in het teken van de vagina. Om de taboes te doorbreken die er nog over de vulva en zijn vriendjes zijn. Omdat wij als Expreszo snappen dat je er niks van wilt missen, maar hoogstwaarschijnlijk verplichtingen hebt, plaatsen wij elke dag een nabeschouwing. Hoeft niks je te ontgaan!

Oh getsie, ze staan buiten. Bij het eerste straaltje zon de tuin in. Ik woon heel dichtbij de koffietijdvilla dus ben voor de test op mijn balkon gaan staan, maar het is gewoon nog koud. Ruby Wax is te gast! Quinty en Loretta stappen over op engels. Ruby pakt een rauw stuk vlees van de buitenkeuken en presenteert deze met de boodschap: “Ik heb mijn vagina meegenomen!” De sfeer zit er al goed in.

Ruby en haar voorbips

Ruby Wax is een hysterisch element aan de ochtend: “Ik en mijn vagina zijn geen vriendinnen, we praten niet veel.” Maar jeetje, wat gaat het snel. Marcel Musters is ook te gast. Wat zijn toegevoegde waarde aan de vaginaweek is, is mij niet duidelijk. Maar een bijdrage aan de chaos is hij wel. Het gesprekstempo gaat ontzettend snel, en gaat steeds sneller. Marcel probeert iets te vertellen over een theaterstuk waarbij performance artist Annie Sprinkle naakt en wijdbeens op het podium zat. “Je kon zo naar binnen kijken!” Quinty schrikt ervan. “Zag je haar baarmoeder dan ook?!?” Loretta onderbreekt gelukkig gelijk. “To zo ver kan dat helemaal niet.” De hysterie wordt groter en groter. Op dit punt zijn Ruby en Marcel meer met elkaar in gesprek. De ondertitelaar van RTL houdt het ook al niet meer bij, dus iemand moet ingrijpen.

Sneller dan ooit schakelen we over naar het kookelement van koffietijd. Quinty en Loretta hebben duidelijk besloten om de kinders te laten uitrazen en gaan lekker hun eigen ding doen. Na de 5 minuten culinair genot wordt er nog gekeken of Ruby en Marcel alweer te spreken zijn. Mamma Loretta besluit van niet en loopt door naar onze Hetty.

Hetty is op een grasveldje achteraf gezet. Zij heeft een charmant zomers jurkje aan, dus volgens mij is die al de hele ochtend kou aan het lijden. We gaan het over vaginale droogheid hebben. Loretta weet toevallig dat dat vooral in de overgang een dingetje is. Misschien van een vriendin. Hetty noemt nog een hele waslijst wat de oorzaak kan zijn. “Wat kunnen we eraan doen?” Hetty zegt dat er vooral meer de tijd moet worden genomen.

Goed gesprek, Ruby

Ruby is uit haar praatstoel gehaald en staat in downward facing dog-positie naast de vijver. Ik had grote vrees voor wat er na het reclameblokje ging gebeuren, maar blijkbaar gaan we het gewoon over mindfulness hebben. Hallo. Als ik dat had gewild, kan ik ook mijn moeder bellen. Er wordt nog wat gekeuveld, maar het gaat allang niet meer over vagina’s. Ik kan de rest nog wel bespreken, maar het is allemaal boekpromotie. Koop Frazzled van Ruby Wax, dat vindt Jatine van het Spectrum leuk. Loretta bedankt Ruby. “Thank you for your wisdom.” Ruby knikt vriendelijk terug. “Thank you for your vagina!”

Ja, jeetje. Wat vind ik hiervan. Ik ben gèk op Ruby en ik heb genoten. Maar een goede thema-aflevering? Nee. Dus met pijn in mijn hart geef ik deze aflevering maar één tampon. Maar de uitzending kijk ik zeker nog eens terug.

Eindscore dag 4:

Tampons eenvandevijf

1/5. Maar alleen omdat er in deze aflevering net zoveel vagina zat als in mijn tuinhek.

Door Fleur van Harmelen

Fleur heeft een huis, een baan én een plant. Daardoor lijkt Fleur heel volwassen maar dat valt in de praktijk tegen. Kijkt veel films en drinkt meer koffie.

Meer van Fleur »