Koffietijd Goes Down Under: Dag 1

Het nabeschouwen van de koffietijdvrouwen

Cultuur

Fleur van Harmelen
18 April 2016, 19:47

Deze hele week staat Koffietijd in het teken van de vagina. Om de taboes te doorbreken die er nog over de vulva en zijn vriendjes zijn. Omdat wij als Expreszo snappen dat je er niks van wilt missen, maar hoogstwaarschijnlijk verplichtingen hebt, plaatsen wij elke dag een nabeschouwing. Hoef jij niks te missen!

We gaan beginnen! We starten al leuk met een voxpopje in een winkelcentrum met de vraag: “Hoe noem jij je vagina?” Een van de geïnterviewde vaginabezitters antwoord met “Hoe vaak benoem je dat nou? Je gaat naar het toilet en verder zie je het wel”. Om maar even aan te geven hoe groot het taboe is. En hoe vreemd haar anatomie als deze dame tijdens het plassen haar vagina van dichtbij kan bekijken. Loretta heeft geweldige vaginavormige oorbellen ingedaan en is duidelijk ready for action. Nu gaat van de combinatie Loretta en vagina mijn bloed wat sneller stromen. In mijn pubertijd had ik een megacrush op haar met heimelijke fantasieën waarin we ook samen haar honden gingen uitlaten en alles. Maar dat terzijde.

Fashion!

In het kutkoffiekransje is supergezellig. Kakelende vrouwen die honderduit over hun band met hun vagina. De sfeer zit er goed in! Het moment dat Marga van Praag de benoeming ‘stortgat’ gebruikt vervloek ik het feit dat ik een beelddenker ben. Tot op heden vermaak ik mij kostelijk, maar taboedoorbrekend vind ik het nog niet. Maar het is natuurlijk de eerste aflevering! Op de eerste date begin je ook niet over de dingen die er echt toe doen (Wil je een kat, hoe denkjij van wurgen in seksuele context, AZC ja of nee), maar vraag je naar iemands werk of school. Saai maar noodzakelijk.

Maar dan komt Hetty! Hetty is een medisch expert gaat het hebben over vagina schimmelinfecties. Maar dat zeggen ze niet. Wat er wel gezegd wordt is ‘vaginale ongemakken’ en ‘verstoring van de vaginale flora’. Een soort kutcryptogram. Terwijl ze gewoon willen zeggen dat je oven ineens fungeert als broodbakmachine. Zeg dat dan. Verder is de informatie wel ontzettend nuttig! Quincy doet een ‘feit of fabel’ rondje met wat open deuren, Maar Hetty is er nog de hele week! Dus ook dat moet nog wel goed komen.

Als aflsuiter van deze eerste kutdag (haha) komt Martine Sandifort vertellen over het nieuwe seizoen van haar programma (Dokter Corrie) ‘We kunnen nu wat dieper op dingen ingaan’. Martine komt zelf uit het hippietijdperk van de seksuele revolutie en is sowieso een heerlijk wijf. Martine vertelt dat er in het nieuwe seizoen een aflevering over de vagina gaat. “Dat doen wij nu ook”, vult Quincy aan.

Marine begint over de clitoris, en dat die nog door het hele lichaam loopt. ‘Dat wist ik niet!’ kirt Loretta. Ik denk dat we hier losgaan! Maar helaas. We stoppen op het hoogtepunt, en ik ga gefrustreerd naar bed. Morgen nieuwe kansen!

(De kok begint nog over zijn tonijn, maar ik brand er ook de tweede keer mijn vingers niet aan.)

Eindscore dag 1:

Score 2/5

2/5! De bodem is gelegd, en nu doorzetten! Taboes en/of maagdenvliezen doorbreken!

 

Door Fleur van Harmelen

Fleur heeft een huis, een baan én een plant. Daardoor lijkt Fleur heel volwassen maar dat valt in de praktijk tegen. Kijkt veel films en drinkt meer koffie.

Meer van Fleur »