Krantenbezorger mishandelt eigenaar homocafé

RTV NH

Nieuws

Hjalmar Kemperman
12 November 2014, 09:00

Rocco van Wort, mede-eigenaar van homocafé ‘Wilsons by R&R’ in Haarlem, is maandagnacht mishandeld door een krantenbezorger. “Ik kan het nog niet beseffen. Ik ben gewoon in elkaar gemept door een krantenbezorger.”

Toen Rocco om 5.00 uur het café sloot en naar huis liep, wist hij niet wat hem te wachten stond. Onderweg naar huis dacht hij een krantenbezorger tegen te komen die hij kende. “Als je het café sluit kom je namelijk bijna altijd krantenbezorgers tegen. Ik ken ze.” Rocco riep hem dan ook vriendelijke gedag.

Maar Rocco vergiste zich, dit was niet één van de vriendelijke krantenbezorgers die hij normaal tegenkomt. “Voordat ik mijn excuses kon aanbieden draaide de bezorger zich om en riep: ‘Vuile kankerhomo, rot op!’” Hij kreeg geen kans om te reageren, want direct daarna kreeg een klap op zijn neus. Hier hield het niet mee op, hij kreeg nog een klap. “Toen heb ik het op een rennen gezet, maar werd ondertussen achtervolgd door hem. Hij was nog niet klaar met me.”

Gelukkig woont Rocco niet ver van het café vandaan. Na een paar minuten was hij veilig thuis aangekomen. “Ik heb meteen mijn vriendje geroepen, die natuurlijk geschrokken naar beneden kwam rennen.” Rocco heeft direct de politie gebeld. De 51-jarige krantenbezorger die verdacht wordt voor de mishandeling is aangehouden.

Het café van Rocco moest onder de vorige eigenaar noodgedwongen gesloten worden. Rocco en zijn vriend hebben er hard aan gewerkt om het café te heropenen. Hier blijft hij zich ondanks de mishandeling voor inzetten. “Ik sta straks gewoon weer in het café.”

Door Hjalmar Kemperman

Hjalmar is sinds oktober 2014 adjunct-hoofdredacteur van Expreszo. Studeert Journalistiek & Communicatie en woont sinds kort in een van de mooiste steden van Nederland. Hij schrijft alles op, omdat hij bang is wat te vergeten.

Meer van Hjalmar »