LGHBCO: HELP! Ik ben niet hetero!

© Expreszo/Keith Tolk

Lifestyle

Roel Mulderij
12 November 2015, 23:51

Het moment dat je erachter komt dat je homo, lesbo of bi , is voor iedereen verschillend. Voor de een is dit vroeg, op de basis- of middelbare school, en voor de ander wat later. Waar en wanneer het is, maakt niet uit. Meestal houden mensen het eerst nog even voor zichzelf. Ook dit kan variëren: van een paar maanden tot aantal jaar. Het ligt er maar aan hoe je situatie is. Ben je er net achter gekomen of weet je het nog niet helemaal zeker? Misschien heb je wel iets aan de LGHBCO: De Lesbo en Gay Hulp Bij Coming Out.

  1. Kijk een serie:

Je bent er net achtergekomen dat je homo, lesbo, bi, of misschien wel een andere niet-heteroseksuele geaardheid hebt. Dat kan best verwarrend zijn. Hoewel homoseksualiteit in Nederland geaccepteerd lijkt te zijn, zijn er nog genoeg mensen die er raar van opkijken. Om je hierop voor te bereiden, kun je series gaan kijken. Voor de jongeren is er ‘Glee’, waarin verschillende kwesties worden behandeld, inclusief seksualiteit. Ben je wat ouder of heb je ‘Glee’ al gezien? Dan is ‘Looking’ misschien wat voor jou, een serie over een groep homoseksuele mannen in Amerika. Wat leuker voor de vrouwen zijn ‘Orphan Black’ en ‘Orange Is The New Black’.

  1. Luister naar Lady Gaga:

Naast Mother Monster is ze ook de moeder van homo’s over heel de wereld. Dit is ze niet zomaar, ze is namelijk een grote supporter van homorechten. In 2011 richtte ze ‘Born This Way Foundation’ op, vernoemd naar haar tweede album. Het is dus geen wonder dat het merendeel van haar fans homo is. Zet dus Lady Gaga op en dans door je kamer. Cause baby, you were born this way!

Expreszo KEITH1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. Zoek een beste hetero vriend(in):

Als je zelf je seksuele oriëntatie hebt geaccepteerd, is het tijd om het tegen anderen te zeggen. Je hoeft het niet aan iedereen te vertellen: één persoon is genoeg. Voor homo’s zijn dit vaak vriendinnen, en voor lesbo’s vrienden, maar dat hoeft natuurlijk niet altijd zo te zijn. Het belangrijkste is dat jij je er goed bij. Als je het aan een van je vrienden vertelt, voelen ze zich soms zo vereerd dat ze je beste vriend willen zijn. Is dit het geval? Doe het! Net als elk meisje een GBF (Gay Best Friend) nodig heeft, heb jij een beste hetero vriend(in) nodig. Helemaal handig als ze ook nog eens op hetzelfde geslacht vallen als jij.

  1. Ga naar de Gaybar:

Heb je een beste hetero vriend(in) gevonden? Dan is het tijd om naar de Gaybar te gaan! Elke stad heeft er wel eentje. Dit is dé plek voor LHBT’s om elkaar te ontmoeten, maar er zijn ook genoeg hetero’s te vinden. Waarom? Omdat we hartstikke leuke mensen zijn en wel van een feestje houden. Jij bent waarschijnlijk al vaak genoeg met je hetero vrienden mee geweest. Nu wordt het tijd dat ze jou eens je zin geven!

ExpreszoKEITH2

 

  1. Download een datingapp:

We zijn al bij de laatste stap beland. Waarschijnlijk overbodig, maar toch handig om te benoemen. Je kan kiezen voor een app voor alleen mannen of vrouwen. Het nadeel: de meeste mensen zijn hier op zoek naar seks. Ben je dat ook? Ga dan je gang, maar doe het veilig. Niet op zoek naar seks? Kies dan gewoon voor Tinder. Bij instellingen kun je ervoor kiezen of je alleen mannnen, vrouwen of beiden wilt zien.

Als je deze stappen hebt doorlopen, ben je klaar voor de LHBT-wereld! Lukt het niet? Maak je geen zorgen! Er zijn namelijk nog genoeg andere manieren om je voor te bereiden.

 

 

  • Keith TolkIllustraties