Manuel Venderbos vertrekt bij de EO

Nieuws

Roel Janssen
6 March 2015, 15:15

“De koek is op”, met die woorden kondigt presentator Manuel Venderbos zijn vertrek bij de EO aan. Na vijftien jaar stopt hij met zijn werkzaamheden bij de christelijke omroep.

Vijftien jaar lang heeft Manuel Venderbos programma’s als JONG en 3 Onderzoekt gemaakt. Nu heeft hij op zijn facebookpagina laten weten zich niet meer te kunnen vinden ‘in de huidige koers, de visie en het vervolg’, ofwel, “Na 15 jaar vol ups en downs, hebben we moeten constateren dat we steeds meer uit elkaar zijn gegroeid.”

Met het programma 3 Onderzoekt zette Manuel zich onder andere in voor homo’s. Hij ging begin vorig jaar undercover in de gayscene van Sint-Petersburg en op zoek naar ‘homohater’ Maksim Martsinkevich. Manuel schrijft op zijn facebookpagina veel te hebben meegemaakt tijdens zijn periode bij de EO. “Intrigerende portretten van jihadisten, miljonairs, (straat)muzikanten, toptalenten, transgenders, downers, hooligans en meer. Ik heb gelogeerd bij nonnen en pedofielen, een aap gesmokkeld, gezwaaid met een regenboogvlag in St. Petersburg, geabseild van de ArenA, morfine ingenomen, op straat geslapen, een inwendig darmonderzoek ondergaan, de Noordzee over gezeild en gevangen gezeten.”

Manuel Venderbos wil geen uitspraak in welke koers van de EO hij niet meer gelooft. Wel heeft hij plannen om opnieuw in de mediawereld te gaan werken. Wellicht bij SBS6 of Omroep MAX.

Door Roel Janssen

Roel is geobsedeerd door schoenen en vrolijke popmuziek. Hij is uit een heel klein dorpje naar de stad getrokken om daar journalistiek te studeren. Hij is een magneet voor gênante situaties. Dat is niet zo leuk, maar levert wel veel stof op voor zijn artikelen bij Expreszo.

Meer van Roel »