Masturberen kun je leren

Dé vingerhandleiding

Lifestyle

Gastredacteur
29 May 2018, 17:04

Mei is internationale masturbatiemaand en dat leek dan ook een goed moment om het eens over, jawel, masturberen te hebben. Specifiek masturberen voor mensen met een vagina, want daar zijn er best wel veel van die zelden tot nooit een orgasme bereiken. Dat kan vervelend zijn, of lastig. Er wordt immers altijd gezegd dat goede seks begint met goede communicatie, maar wat nou als je met jezelf moet communiceren? Hierbij een gids om je op weg te helpen naar succesvolle zelfbevrediging.

Stap één, creëer de juiste sfeer (als je het nodig hebt).

Als je nog je planten water wilt geven en drie essays moet inleveren in het komende uur, is het misschien niet het juiste moment om een orgasme te hebben. Misschien denk je elke keer als je je hand in je broek steekt: ‘deze keer gaat het lúkken!’ en lukt het vervolgens niet: stress, teleurstelling, desillusie. Een reeks emoties waar je niks aan hebt en waar je ook niet geil van wordt. Denk niet te veel na en leg jezelf geen druk op om te slagen. Dat klinkt een stuk makkelijker dan het is. Zorg er ten eerste voor dat je uitgebreid de tijd kunt nemen en ten tweede dat je een orgasme wilt hebben op lichamelijk, in plaats van mentaal niveau. Denk, lees of kijk hiervoor dingen die je opwinden. Misschien zijn dat ietwat verknipte seksverhalen of vrouwen-worstelen. No kinkshaming.

Wees net zo relaxed als deze poes Tambago The Jaguar

Als de elementen van tijd en hitsigheid overwonnen zijn, is het tijd voor techniek. Als je ooit een abonnement hebt gehad op een meisjestijdschrift heb je waarschijnlijk tot in den treuren gelezen over de verschillende soorten orgasmes, maar omdat niet iedereen dat heeft gehad, toch nog even een keertje.

Het clitorale orgasme

Het meest bekend is waarschijnlijk het clitorale orgasme. Dit is het orgasme dat je krijgt met het stimuleren van de clitoris (duh). Het vinden van de clitoris, evenals het vinden van de juiste manier om ermee om te gaan, kan moeilijk zijn. Als je handen op een comfortabele temperatuur zijn, is het beste om op je rug te gaan liggen en gewoon een beetje de regio af te tasten. Als je een gevoelige plek ontdekt, concentreer je daar dan op. Leg er, afhankelijk van wat prettig voelt, lichtere of zwaardere druk op en beweeg over deze plek heen. Sommige clitorissen zijn groter dan andere, en in principe geldt dat hoe kleiner de clit, hoe meer druk er nodig is om te komen. Voor sommige mensen werkt het daarom goed om op de buik te gaan liggen: op die manier drukt je lichaamsgewicht je steviger tegen je vingers aan. Als je buitenste schaamlippen groter zijn dan de binnenste (wordt ook wel een innie genoemd) kan het een uitdaging zijn om de clitoris te vinden. In dat geval is het soms nuttig om je schaamlippen een beetje te openen met je andere hand. Daarbij hebben de meeste clitorissen één meer gevoelige kant. Misschien voel je niks als je met de klok mee beweegt, maar denk je tegen de klok in ineens: ‘Aha.’ In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is snel of hard gaan helemaal nergens voor nodig als je een clitoris hebt. Wat het belangrijkst is, is consistentie. Zoek een beweging die fijn voelt en doe dit voor een lange tijd in een gelijkmatig tempo achter elkaar.

Als je gevoelig bent voor prestatiedruk, en steeds het gevoel hebt dat het vlak voor het hoogtepunt stopt, kan het helpen om eens te masturberen terwijl je iets heel anders aan het doen bent, zoals Netflixen. En sommige clitorissen hebben simpelweg geen baat bij handmatige stimulatie, dat geeft ook niks. Een vibrator kan je dan misschien helpen.

“Als je gevoelig bent voor prestatiedruk, masturbeer dan eens tijdens het Netflixen”


Het g-spot-orgasme

Pas geleden kwam in een onderzoek naar voren dat de G-spot waarschijnlijk gewoon het weefsel van je clitoris is, maar dan aan de andere kant. Aangezien sommige mensen minder gevoelig weefsel hebben dan anderen, zal niet iedereen een losstaand vaginaal orgasme kunnen hebben, maar een gemengd orgasme is zeker een poging waard. Maar hoe vind je de g-spot?

De g-spot-die-waarschijnlijk-gewoon-je-clitoris-is wordt vaak gepresenteerd als een soort Monster van Loch Ness, waarvan het bestaan betwist wordt. Zelfs artsen en seksuologen zijn er niet over uit of het bestaat en of iedereen er een heeft, dus het vinden ervan moet je maar zien als een expeditie waarvan je niet weet of hij succesvol zal eindigen. Zorg er in eerste instantie voor dat je nagels niet te lang en schoon zijn (een infectie krijgen is al tragisch als het van iemand anders komt, maar er één aan jezelf geven gaat wel heel ver) en dat je vagina vochtig is. De zijkanten en achterkant van de vagina voelen glad aan, maar de bovenkant, aan de kant van je buik, voelt mogelijk wat ribbeliger of stugger. Veel mensen denken dat je voor je g-spot onwijs diep in de contreien van je vagina moet graven, maar dat is niet waar. In werkelijkheid zit de plek meestal vlak achter de opening en zou je met de eerste twee vingerkootjes al ver moeten komen (de bronnen hiervoor zijn ikzelf en een paar van mijn vriendinnen, dus sorry als dit op jou niet van toepassing is).

“De g-spot wordt vaak gepresenteerd als een soort Monster van Loch Ness, waarvan het bestaan betwist wordt”

Vanaf het moment dat je de plek hebt gevonden is het eigenlijk vrij simpel: met je vingers maak je een beweging alsof je iemand wenkt, of beweeg je je vingers naar binnen en naar buiten om langs de plek te wrijven. Het kan helpen om een kussen onder je billen te leggen terwijl je dit doet, zodat je er wat makkelijker bij komt, op je zij te gaan liggen, of je knieën op te trekken. Op een bepaald moment voelt het misschien of je moet plassen. Tenzij er een hele reële kans is dat je echt moet plassen, moet je dit gevoel negeren. Waarschijnlijk houdt het op een bepaald moment vanzelf op; sommige mensen ejaculeren. Als de mogelijkheid van ejaculatie je nerveus maakt, leg dan even een handdoek neer ter verzekering. Als je heel hard en geduldig oefent op deze manier van klaarkomen, lukt het misschien ooit, op een dag.

Het gemengde orgasme

Als het stimuleren van de g-spot op zichzelf niet voldoende is om tot een orgasme te komen, kan het gemengde orgasme nog een uitkomst zijn. Het is makkelijker dan het vaginale orgasme, maar intenser dan het clitorale orgasme. Omdat gecontroleerde aanrakingen belangrijker zijn voor de clitoris dan voor de g-spot, is het aan te raden je schrijfhand te gebruiken voor de buitenkant. Terwijl je met die hand je clitoris aanraakt, probeer je met de andere hand de g-spot te vinden zoals hierboven beschreven. Probeer hier een ritme in te vinden waarbij je beide handen op ongeveer hetzelfde tempo beweegt. Probeer je niet te laten afleiden door het feit dat je dit ritme moet zoeken, neem wederom gewoon de tijd en waarschijnlijk zal je op een natuurlijke manier ontdekken wat het beste werkt.

“Soms zijn orgasmes helemaal niet zo boeiend”

De laatste vraag is misschien: hoe weet je nou of je een orgasme hebt gehad? Het is lastig uit te leggen, maar de eerdergenoemde vriendinnen spreken onder andere van “een warm gevoel”, “totale ontspanning” en “overweldigend.” Maar: het ene orgasme is het andere niet. Soms zijn orgasmes helemaal niet zo boeiend. Raak dus niet te gefrustreerd als het je niet lukt, het komt er vast wel een keer van. Mocht je je nou echt heel veel zorgen maken, dan kun je overwegen contact op te nemen met een seksuoloog. In elk geval: succes!