Filmtip: Opkomende liefde in ‘Jongens’

Lifestyle

Roel Janssen
28 February 2015, 18:15

Als de vijftienjarige Sieger (Gijs Blom) tijdens voetbaltrainingen de onvoorspelbare Marc (Ko Zandvliet) leert kennen, raakt hij langzaam maar zeker verliefd op hem. Maar wacht eens even, hij valt toch helemaal niet op jongens? Zaterdagavond is de mooie telefilm Jongens te zien op NPO 3.

Telefilm ‘Jongens’ gaat over Sieger (Gijs Blom). Hij woont sinds de dood van zijn moeder samen met zijn vader en rebelse broer Eddy (Jonas Smulders). De vijftienjarige jongen richt zich vooral op sporten en wordt uiteindelijk geplaatst voor een estafetteteam dat meedoet aan het NK. Daar komt hij Marc (Ko Zandvliet) tegen, een intrigerende, onvoorspelbare jongen. Langzaam maar zeker worden de twee verliefd op elkaar.

Sieger wil echter absoluut geen homo zijn en gaat met zijn vriend Stef (Stijn Taverne) op vrouwen jagen. Hij krijgt een relatie met Jessica (Lotte Razoux Schultz) maar het wordt steeds moeilijker zijn gevoelens voor Marc te ontkennen..

De hoofdrollen worden gespeeld door de heteroseksuele acteurs Gijs Blom (foto) en Ko Zandvliet. “Ik vond het een uitdaging”, vertelde Zandvliet tegen BN De Stem. “Als je acteur bent moet je ook kunnen spelen dat je verliefd wordt op een jongen, of desnoods een banaan of een appel. Voor elke rol moet je wel iets van jezelf aan de kant zetten.” Geen stereotypen in deze film. “Samen met regisseur Mischa Kamp hebben we gezocht wat voor een soort homo’s we zouden spelen. Niet van die enorm verwijfde types die je toch vaak in films ziet. Niet iedere jongen die verliefd wordt op een andere jongen is meteen een enorm extravagant persoon.”

‘Jongens’ is om 20:00 uur te zien op NPO 3.

Door Roel Janssen

Roel is geobsedeerd door schoenen en vrolijke popmuziek. Hij is uit een heel klein dorpje naar de stad getrokken om daar journalistiek te studeren. Hij is een magneet voor gênante situaties. Dat is niet zo leuk, maar levert wel veel stof op voor zijn artikelen bij Expreszo.

Meer van Roel »