Nieuwe hoofdredacteur voor Expreszo

Tim Evanson

Nieuws

Redactie
8 September 2015, 12:11

Expreszo krijgt een nieuwe hoofdredacteur. De huidige hoofdredacteur Wouter gaat het magazine verlaten, omdat hij in het buitenland gaat studeren. Zijn opvolger is Eline, die al adjunct-hoofdredacteur was.

Wouter is sinds oktober 2014 hoofdredacteur van Expreszo. Hij nam deze positie in tijdens een tumultueuze periode voor het magazine: tegelijk met zijn aanstelling stopte Expreszo als papieren tijdschrift en ging het verder als online medium. Als hoofdredacteur heeft Wouter deze overgang in goede banen geleid. Uiteindelijk heeft de switch zijn vruchten afgeworpen: in een jaar tijd zijn de bezoekersaantallen van Expreszo flink toegenomen.

Wouter vindt het enorm jammer om te vertrekken, maar kijkt met trots terug op zijn jaar als hoofdredacteur: “Het was fantastisch om leiding te geven aan een groep enthousiaste en getalenteerde creatievelingen. In het afgelopen jaar heeft de redactie van Expreszo zich van haar beste kant laten zien en heeft Expreszo zichzelf kunnen profileren als spreekbuis voor LHBT-jongeren in Nederland.”

“Expreszo heeft zich ingezet in de strijd tegen homo- en transfobie en onze redacteuren zijn niet bang geweest stelling te nemen. Ik ben enorm trots op alle redacteuren, columnisten, beeldmakers en alle andere vrijwilligers van Expreszo en ik vind het enorm jammer om hen te verlaten. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat mijn opvolger Eline ervoor kan zorgen dat Expreszo nóg mooier wordt.”

Eline staat te popelen om als hoofdredacteur aan de slag te gaan: “Het afgelopen jaar is Expreszo flink gegroeid en die stijgende lijn wil ik doorzetten. Expreszo moet een site zijn met nog meer variatie, waar LHBT-jongeren voor zowel luchtige artikelen en video’s, als serieuzere achtergrondartikelen en informatie terecht kunnen. Met onze originele content moeten we op deze manier een plek zijn die elke LHBT’er uit de doelgroep aanspreekt.”

Eline zal in de hoofdredactie worden bijgestaan door de huidige adjunct-hoofdredacteur Hjalmar Kemperman. Redacteur Roel Janssen treedt nieuw toe tot de hoofdredactie. Ook hij zal adjunct-hoofdredacteur worden.

Door Redactie

Expreszo is hét online magazine, dé online community en dé belangenvereniging voor lesbo-, homo-, bi- en transjongeren. En daarnaast ook gewoon heel erg leuk.

Meer van Redactie »