Obama stuurt LHBT’s liefde op Valentijnsdag

Nieuws

Barbara Vollebregt
15 February 2016, 15:34

Op de dag van de liefde kregen LHBT’s wereldwijd een bericht van niemand minder dan president Barack Obama. Via zijn Twitteraccount @BarackObama liet de president meerdere keren weten dat iedereen het recht heeft om te houden van wie hij of zij wil. Hiermee kaartte hij op deze speciale dag het belang van vrijheid en gelijkheid in de liefde aan. Met de hashtag #LoveisLove eindigde hij zijn liefdestweets.

De Amerikaanse president staat bekend om zijn vooruitstrevend standpunten met betrekking tot gelijke rechten.
Dit werd mede zichtbaar door zijn openlijke support voor het homohuwelijk, zijn oproepen om LHBT-discriminatie tegen te gaan, en zijn uitspraken over het belang van gelijkheid en diversiteit in interviews. Op deze speciale dag had hij dan ook een bijzondere boodschap: “Het maakt niet uit wie je bent of van wie je houdt, vier Valentijnsdag met trots.” Op Valentijnsdag liet hij, met onder andere dit bericht, zijn miljoenen Twitter-volgers weten gelijkheid te steunen en dit te promoten. Wat een Cupido, die Obama!

Door Barbara Vollebregt

Barbara is naast redacteur bij Expreszo een freelance journalist uit Den Haag. Ze houdt van schrijven, reizen, filmen en koffie. Human interest verhalen zijn zeg maar echt haar ding.

Meer van Barbara »

Melding: Inloggen op jouw persoonlijke Expreszo-account werkt weer!