Olympische roeier Robbie Manson komt uit de kast

Anthony Au-Yeung

Nieuws

Hjalmar Kemperman
6 November 2014, 16:38

Twee jaar nadat hij uit de kast kwam voor zijn vrienden en familie komt Olympisch roeier Robbie Manson uit de kast voor de rest van de wereld. Dit deed hij door middel van een artikel dat hij schreef voor Outsports.com.

“Er zijn nog veel meer homoseksuele sport rolmodellen, veel van hen hebben meer bereikt dan dat ik heb. Maar ik hoop dat mijn verhaal iets kan toevoegen aan de verhalen die er al zijn.” Zo vertelt Robbie Manson.

Robbie Manson is onderdeel van het Nieuw-Zeelandse Elite rowing team en eindigde in 2012 bij de Olympische Spelen, samen met zijn team,  op de zevende plaats. In 2013 werd hij zelfs uitgeroepen tot Marlborough Sportsman of the Year.

“Ik hoop dat mijn verhaal mensen kan helpen die misschien nog worstelen met hun seksualiteit. Het is niet alleen okay om gay te zijn, het is ook een goed iets. Het verandert niet wie je bent of wat je kunt bereiken. Uiteindelijk is het maar één van de vele dingen die mij maken zoals ik ben.”

Het hele artikel dat Manson heeft geschreven is te lezen op Outsports.com

Door Hjalmar Kemperman

Hjalmar is sinds oktober 2014 adjunct-hoofdredacteur van Expreszo. Studeert Journalistiek & Communicatie en woont sinds kort in een van de mooiste steden van Nederland. Hij schrijft alles op, omdat hij bang is wat te vergeten.

Meer van Hjalmar »

Melding: Inloggen op jouw persoonlijke Expreszo-account werkt weer!