OUTtv komt met eerste realityserie

Buitengewoon Chiel volgt interieurstylist en botox-goeroe Chiel Harten

Interview

Roel Janssen
15 March 2015, 15:47

Chiel Harten (25) houdt van mooie spullen, gezelligheid en botox. Heel veel botox. De stylist is het nieuwe gezicht van OUTtv met zijn realityserie Buitengewoon Chiel. “Ik kon niet meer op Tinderdates!”, vertelt de nieuwste realityster van Nederland.

Hij is nog maar vijfentwintig jaar maar heeft al een succesvol bedrijf en zit onder de botox. Chiel Harten viel op toen hij het interieur van RTV Utrecht en OUTtv aanpakte. Bij die laatste omroep bleef hij hangen. “Ze zaten mij bij OUTtv aan te kijken alsof ik een rare vogel was. ‘Wat doet die jongen toch?’ Toen ze mij vroegen voor een realityserie was ik meteen enthousiast.” Buitengewoon Chiel belooft een en al gekkigheid en hysterie te worden.

Fake it till you make it
Het motto van Chiel? “Natuurlijk ligt bij de groenteboer.” Dat komt niet helemaal uit de lucht vallen, op zijn twintigste begon de Rotterdammer namelijk met botox. “Ik heb een hekel aan rimpels en tekenen van het ouder worden”, vertelt hij aan Expreszo. Wat er allemaal nep is? “Ik heb een nieuwe neus gekocht, fillers in mijn lippen en mijn ogen en mijn wenkbrauwen zijn ook nog gelift.” Dat lijkt iets meer dan wat de gemiddelde twintiger aan zijn gezicht laat veranderen. “Je moet gewoon jezelf kunnen zijn, samen met vriendinnen ging ik naar de botoxkliniek en daar lieten we allemaal iets doen.”

Als kijker zie je niet alleen maar bezoekjes aan de botoxboer. “Ik laat zien dat ik een serieuze business heb. Daarnaast laat ook heel veel van mijzelf zien. Humor en hysterie: bij een groothandel kruip ik al in een bed om te testen hoe hij ligt. Ik laat zien met welke gekke mensen ik omga en dat het leven een feestje is.”

Geen Tinderdates meer
Het moet even wennen zijn geweest om achtervolgt te worden door camera’s. “Ik kon geen Tinderdates meer doen”, vertelt Chiel met een knipoog. “Ik was met iemand aan het Tinderen en hij wilde graag wat afspreken. Ik zei: doe dat maar over drie maanden.” Er werd veel gefilmd. “Je moet dan toch na gaan denken wat je wel en niet wilt laten zien. Uiteindelijk dacht ik: dit ben ik, waarom zou ik het dan ook niet laten zien?”

Dinsdag is de eerste aflevering van Buitengewoon Chiel. Daarin gaat hij naar een nieuw te openen men-only sauna om zijn advies over het interieur te geven. Ook schrikt hij zich dood als blijkt dat hij bijna geheel naakt moet tijdens een photoshoot. Verder leert hij van Kelly Pffaf hoe het voor een vrouw is om een dildo te gebruiken.

Het programma is vanaf 17 maart elke dinsdag om 22:15 te zien op OUTtv.

Door Roel Janssen

Roel is geobsedeerd door schoenen en vrolijke popmuziek. Hij is uit een heel klein dorpje naar de stad getrokken om daar journalistiek te studeren. Hij is een magneet voor gênante situaties. Dat is niet zo leuk, maar levert wel veel stof op voor zijn artikelen bij Expreszo.

Meer van Roel »

Melding: Inloggen op jouw persoonlijke Expreszo-account werkt weer!