PANNDORA 2017 – Embrace Your Darkness

Verslag van de avond

Activiteiten

Melissa Kikkert
18 July 2017, 13:44

Zaterdag 24 juni is het dan zover, het jaarlijkse PANNDORA staat voor de deur. Met als thema ‘Embrace your darkness’ gaat het grootste indoor gayfeest van Nederland om 22.00 uur van start. Er zijn drie startlocaties midden in het centrum van Utrecht: Winkel van Sinkel, BASIS en Poema.

Mijn startlocatie is de Winkel van Sinkel, wat een prachtig gebouw van binnen en buiten is. Je komt binnen op het balkon met uitzicht op de grote zaal beneden, waar een dj (gay)muziek draait. Als je doorloopt over het balkon kom je uit in een zaal die omgetoverd is tot karaokebar, waar iedereen los kan gaan op verschillende nummers. De zaal beneden wordt steeds voller naarmate de avond vordert. Veel verschillende mensen van alle genders, seksualiteiten en leeftijden komen binnen die de zaal vullen met een heerlijke, vrolijke vibe. Er wordt gedanst, gezoend, gelachen en gepraat (voor zover dat kan met de harde muziek).

Rond half één komt er opeens een Marilyn Monroe imitator het podium op, volledig gekleed in wit, en begint een soort Moulin Rouge achtige act. Gepaard met glitter en jazzmuziek trekt zij haar outfit uit en danst ze rond. Hierna komt Sharon Doorson optreden, die geweldig zingt en er prachtig uitziet.

Vanaf één uur is het mogelijk om van locatie te wisselen. De drie clubs liggen op loopafstand van elkaar en er zijn vrijwel geen wachtrijen voor de ingang. Bij BASIS gaat het dak eraf met keiharde beats van Buurman en Buurman. Deze intieme zaal wordt gevuld door vette lichtshows en een apocalyptische sfeer, wat goed past bij het thema van dit jaar. Poema is meer ruimtelijk, maar alsnog gezellig. Hier wordt de zaal gevuld met stevige meezingers, die alsnog dansbaar blijven. Met optredens van Domien Verschuren en Kleine Kim is het hier ook een feestje.

Al met al kan je je prima de hele nacht vermaken met goede muziek, interessante mensen en mooie locaties. PANNDORA heeft een hele open en liefdevolle sfeer, iedereen is welkom en wordt geaccepteerd. Met de verschillende locaties en muziekgenres is er ook voor iedereen wat te vinden. PANNDORA 2017 is dus een groot succes en kleurt Utrecht voor een nachtje éxtra regenboog.

Door Melissa Kikkert

Meer van Melissa »