Petra: Travestieten zijn geen transseksuelen

Opinie

Gastredacteur
21 February 2017, 12:49

LHBTQIA+. Het op één hoop gooien van de hele alfabetsoep helpt niemand. De parapluterm transgender is in Nederland ernstig besmet door cishet travestieten. Ver uit de meeste mensen van de vermeende doelgroep ervaart geen enkele vorm van genderdysforie. 

Toch heeft een lobbyclub bestaande uit circa 400 leden het voor elkaar gebokst dat transseksuelen voortaan transgender genoemd worden. Van die 400 leden waren er welgeteld twee transseksueel. De rest waren heteromannen die jaloers waren op de medische status van transseksualiteit. Iets waar de meeste transen van af willen omdat het nogal stigmatiserend is om genderdysforie als stoornis te labelen. 

In Amerika is men meer nuchter dan hier. Daar zijn travestieten en dragqueens nadrukkelijk uitgesloten van het label transgender. Dragqueen zijn is een act, travestiet zijn draait meestal om zelfbevrediging. Met genderdysforie heeft het niks te maken. Met rukken des te meer. 

Humanitas organiseert praatgroepen waar ik deel van heb uitgemaakt. Daar trof ik mannen die kapotnieuwsgierig waren naar mijn vermogen om een erectie te krijgen. Ik ben precies één keer naar de zogenaamde zelfhulpgroep in Leeuwarden gegaan omdat bleek dat Humanitas predatoren welkom heet. 

In Amsterdam heb ik meerdere malen bijeenkomsten van Humanitas bijgewoond. Die groep heette godbetere Virgin, alsof iemand van ons daar nog maagd was. Daar heb ik het woord “notabenewijd” geleerd, nadat een zestigjarige man in een rokje “notabenewijd ahhhh, jeuk aan mijn ballen” riep terwijl hij in zijn kruis greep. 

Op het niet te evenaren http://nl.support .transseksueel heette Virgin de voetbalkantine. Dat was deels zelfspot omdat je als pril pre-opje de baard in de keel nog niet hebt afgeleerd maar het was vooral een afkeer van de zelfbenoemde parttime vrouwen die nieuwsgierig waren of fulltime vrouw zijn iets voor hen is. Een vraag die doorgaans met “nee” beantwoord wordt omdat het betekent dat je niet meer kunt rukken op je spiegelbeeld als je daadwerkelijk van geslacht verandert.

Travestieten zijn geen transseksuelen. Travestieten zijn de grootste vijand van transseksuelen en het is een gotspe dat het allemaal onder het label transgender geschaard wordt. 

Petra Kramer schrijft o.a. voor Meedogenloos en is op Twitter bekend als @HaxisofEvil.