Premier Canada doet mee aan Gay Pride!

Nieuws

Peter
25 February 2016, 11:34

Voor het eerst in de geschiedenis gaat een Canadese premier meedoen aan Gay Pride! De premier Justin Trudeau loopt op 3 juli mee met de Gay Pride van Toronto. Dat werd deze week door de organisatie van Pride Toronto bekend gemaakt op Twitter.

Trudeau is sinds 4 november vorig jaar premier van Canada, en hij heeft zich vanaf het begin al ingezet voor gelijkheid. In zijn huidige kabinet heeft Canada voor het eerst evenveel mannen als vrouwen. In Nederland is maar 7 van de 20 kabinetsleden vrouw. Op de vraag waarom de helft van zijn kabinet uit vrouwen bestaat antwoordde Trudeau: “Omdat het is 2015 is.”

Ook stond hij vorig jaar december op het vliegveld om de Syrische vluchtelingen te verwelkomen door het uitdelen van winterkleding. Op de Pride in Toronto zullen ook vluchtelingen uit Syrië meedoen.

 

Door Peter

Peter is een echte twijfelaar en daarom studeert hij bestuurskunde. Hij wordt door velen gezien als eigenwijs, maar zelf heeft hij daar zijn twijfels over.

Meer van Peter »

Melding: Momenteel werkt het inloggen op jouw persoonlijke Expreszo-account niet. Wij zijn hier mee bezig en hopen het z.s.m. weer opgelost te hebben. Excuus voor het ongemak.